Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dušková Vlasta, Čapek Jindra - Marseilleský tarot - sada karet s ilustracemi Jindry Čapka

11. 9. 2011

34989-marseillsky-tarot.jpg

Tarotové karty Jindry Čapka představují miniaturní umělecká díla, v nichž se složitá a hluboká symbolika tarotu pojí s jedinečným uměleckým zpracováním.
 
Doprovodná kniha nabízí vodítka k interpretaci jednotlivých karet i k základnímu výkladu tarotu, vysvětluje jednotlivé symboly, zobrazené na kartách, a zasazuje jejich význam do širšího kontextu.
 
Nádherné umělecké dílo je určeno nejen znalcům a milovníkům tarotu, ale také příznivcům dokonale propracovaných ilustrací a všem, kteří obdivují pozoruhodné výtvarné dílo Jindry Čapka.
 
 
Autoři:
Vlasta Dušková se narodila roku 1957 v Českém Krumlově. Pracuje jako laborantka v oblasti vodohospodářství a ve volném čase se věnuje literární tvorbě. Poezii píše většinu života. Do roku 2010 publikovala pod pseudonymem Alžběta Lída Tichá, nyní vydává knížky již pod svým skutečným jménem. Patří k zakládajícím členům Jihočeského klubu poezie, který vznikl po sametové revoluci roku 1989, a je aktivní členkou Jihočeského klubu Obce spisovatelů, který úzce spolupracuje s kolegy z Rakouska. Společně vydali tři antologie: Střídavě jasno / Hinter dem Niemandsland, Barevné kameny / Ein Dutzend bunter Steine a Vítr sedmi vůní / Ritalin Baby. Knihy vyšly současně v obou zemích. Svou poezii a prózu publikuje Vlasta Dušková pravidelně také v ročních antologiích. V poslední době její prózu vysílal Český rozhlas a vyšla i časopisecky. Vydala několik sbírek básní a povídek.
 
Jindra Čapek se narodil roku 1953 a je jedním z představitelů slavné tradice českých malířů a knižních ilustrátorů. Patří ke špičkovým středoevropským výtvarníkům a svým uměním si vysloužil věhlas i mimo rodný světadíl. Čapkovy knihy vyšly již ve 14 jazycích, jsou k dostání ve čtyřech světadílech a získaly mu četná ocenění.
V době studií se ve svém umění a řemesle zdokonaloval například v curyšské Škole uměleckých řemesel a Akademii v Karlsruhe. Čapek pracuje s malířským štětcem velmi delikátně, uplatňuje výraznou barevnost a výsledkem jsou působivá a osobitá vizuální sdělení. Jemnost jeho malby a důraz na detaily mají mnoho společného s uměním miniatur. Během svého  uměleckého působení získal bezpočet národních a mezinárodních cen a je členem několika uměleckých komisí. Svá díla a knihy vystavuje po celém světě, včetně Madridu, Benátek, New Yorku, Tokia a Bostonu. Jindra Čapek spolupracuje s mnoha významnými nakladatelstvími nejen v České republice, ale i ve Švýcarsku a Německu. Pro nakladatelství wissenmedia ilustroval řadu velmi úspěšných titulů, včetně souboru pohádek ve 24 svazcích, který obsahoval více než 1 300 pohádek z celého světa, a nového výboru z příběhů Tisíce a jedné noci. Pro nakladatelství Euromedia ilustroval knížku Pohádky brášky Králíka, kterou napsal Pavel Šrut.
 
Vydala Euromedia Group k.s., Knizní klub
Koupíte v každém dobrém knihkupectví a na www.bux.cz
 
-00000000000KOUPIT-KNIHU-RUZ.jpg 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×