Jdi na obsah Jdi na menu
 


Christie: Detektivní hry 2 (Černá káva, A pak už tam nezbyl ani jeden, Poslední víkend)

4.jpg

Druhý soubor trojice divadelních her z pera Agathy Christie zahrnuje tentokrát nejstarší původní autorčin kus, první spisovatelčinu adaptaci vlastní detektivky a jedno velice překvapivě přepracované krimidrama.

Černá káva z roku 1930 sleduje případ krádeže a vraždy točící se kolem chemického vzorce ničivé výbušniny, který se – pochopitelně úspěšně – pokouší rozluštit Hercule Poirot. Hra A pak už tam nezbyl ani jeden (1941) vznikla adaptací stejnojmenného románu, známého ovšem rozhodně více pod názvem Deset malých černoušků – drama zdánlivě náhodně vybraných osob zanechaných na opuštěném ostrově napospas rafinovanému vrahovi je stejně mrazivé jako jeho knižní předloha. A v Poslední víkendu z roku 1951 se Christie rozhodla, že zločin spáchaný na poklidném venkovském sídle Hollow, může být – na rozdíl od prozaické předlohy – objasněn i bez přítomnosti nejslavnějšího belgického detektiva všech dob.

Euromedia Group a.s, Knižní klub

 

-0000000000000koupit-knihu-ruz.jpg

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×