Jdi na obsah Jdi na menu
 


Barbara Masin – Odkaz

15. 6. 2008

Obrazek

Pravdivý příběh bratří Mašínů.
 

Dcera Josefa Mašína líčí ve své knize nejenom příběh odbojové skupiny Josefa a Ctirada Mašínových, vrcholící dobrodružným probíjením se přes Východní Německo do Západního Berlína, ale také osudy rodiny Mašínů počínajíce první světovou válkou přes okupaci až po padesátá léta.

Její kniha se od dosud vydaných publikací na stejné téma liší jednak šíří a komplexností záběru, jednak dosud nezveřejněným faktem, že bratři přinesli na Západ zpravodajskou informaci o připravované vzpouře v československé armádě. A nejenom to – popisuje v historické literatuře dosud nezveřejněná fakta o službě trojice přátel v americké armádě, o jejich rozčarování z neochoty Západu vybojovat zápas o svobodu středoevropských a východoevropských států silou a končí úvahou o stavu české společnosti a jejím vztahu k třetímu odboji po převratu v roce 1989.

 

279 Kč | vázaná | 416 stran | 130 x 200 mm

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×