Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anne Fortierová – JULIE

10. 8. 2011

34718-julie.jpg

Mladá Američanka Julie Jacobsová zdědí po své tetě podivný dopis, který ji posílá do italské Sienny. Zde se Julie dovídá, že je přímým potomkem Julietty a Romea, kteří v Sienně skutečně ve 14. století žili a jejichž tragický příběh inspiroval nesmrtelné Shakespearovo drama. Rozhádané rody, které kdysi stály za zmařenou láskou, v Sienně pořád žijí a kletba, jež na ně byla seslána, je stále sužuje. Julie se snaží dobrat pravdy o tom, co se před šesti stoletími stalo, a tuší, že i kdyby našla svého Romea (a jeden takový by tu byl), hrozí jí stále stejný osud – tedy tragická smrt. 
 
Anne Fortierová vyrostla v Dánsku a v roce 2002 se natrvalo přestěhovala do Ameriky, kde pracuje jako filmová producentka. Coby velká obdivovatelka italské architektury před lety zavítala do Sienny a nechala se okouzlit její krásou i skutečným příběhem o tom, že právě zde byl poprvé vyprávěn slavný příběh tragických milenců. Román Julie, který autorka napsala anglicky, byl po skvělé kritické i čtenářské odezvě prodán do více než třiceti zemí a připravuje se jeho filmová verze.
 
Euromedia Group k.s., Ikar
Koupíte u všech dobrých knihkupců a na www.bux.cz.
 

-00000000000KOUPIT-KNIHU-RUZ.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×