Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sue Townsendová - Tajný deník Adriana Molea

5. 3. 2017

2.jpg

První díl oblíbené série pro teenagery

O Adrianu Moleovi už jistě slyšeli všichni. Příhody známého puberťáka plné sarkastického humoru začaly vycházet koncem osmdesátých let v Británii a zanedlouho i zde. Zaujaly od prvního okamžiku, kdy se objevily na trhu, četly se na pokračování, byly zdramatizovány, v divadlech se hrály jako muzikál a staly se dokonce námětem oblíbené počítačové hry. Autorka navíc pokračovala v líčení osudů svérázného hlavního hrdiny až do jeho čtyřicítky, takže čtenáři mohli sledovat svého oblíbence i v dospělosti.

Mladá fronta vydává knihy už počtvrté, tentokrát v revidovaném překladu a nové úpravě. V prvním dílu je Adrian 13 a 3/4 roku starý muž, který všemu rozumí a kriticky hodnotí nejen kamarády a učitele, ale především – jak jinak – své rodiče. Píše si deník, v němž si nebere servítky a jemuž se svěřuje se vším, co ho potkalo. Ke všemu se ještě vážně zamiloval, takže psát má skutečně o čem.

SUE TOWNSENDOVÁ (1945–2014) byla známá anglická spisovatelka a dramatička. Kromě série o Adrianu Moleovi napsala mnoho humoristických románů odehrávajících se v Británii nedávných dob.

Přeložila Helena Hartlová

249 Kč | vázaná bez přebalu | 184 stran | 130 x 200 mm

Mladá fronta a.s.
www.kniha.cz
www.mf.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×