Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gulliverovy cesty ožijí na plátnech kin ve 3D verzi

14. 7. 2010
Jen málokdo nečetl fantastický cestopis anglického spisovatele Jonathana Swifta s názvem Gulliverovy cesty. Dílo je parodií na dobrodružné příběhy z cest. Hlavní hrdina, lodní lékař a později kapitán Lemuel Gulliver, vypráví o dobrodružstvích, která prožil u maličkých obyvatel Liliputu, s brobdingnackými obry, mezi učenci na létajícím ostrově Laputa a nakonec u moudrých koní Hvajninimů. Swift  tyto fantasy příběhy původně napsal pro dospělé čtenáře, ale díky neuvěřitelným a zábavným příhodám se postupem času staly i úžasnou četbou  pro děti.
 
Když v roce 1726 vydal Jonathan Swift svůj román Gulliverovy cesty, určitě netušil kolika filmových adaptací se jeho dílo dočká. Ta nejnovější na nás čeká na plátnech českých kin v lednu 2011. A to rovnou ve 3D verzi!
 
Film vznikl podle scénáře Joea Stillmana a Nicholase Stollera a pod režijní taktovkou Roba Lettermana (Monstra vs. Vetřelci, Příběh žraloka).  
V cestovatele Lemuela Gullivera se ve filmu promění známý americký komik Jack Black, známý například ze „Školy ro(c)ku“. V dalších rolích se nám představí Emily Blunt (princezna Liliputu), Jason Segel (Horatio) nebo Billy Connelly (král Liliputu).
 
Nakladatelství Fragment uvedlo na knižní trh Gulliverovy cesty v březnu 2010. Slavné dílo světové klasiky je v tomto vydání převyprávěno tak, aby mu porozuměly i menší děti.
 
 
ObrazekJmenuji se Lemuel Gulliver.
Říkají o mně, že jsem odvážný cestovatel...
Zavedu tě do nevídaných krajů.
Třeba do země Liliputu, kde žijí lidé malí jako prst, nebo do Brobdingnagu, který zase obývají obři, či do země Moudrých koní, kteří svými vlastnostmi v mnohém převyšují obyčejné lidi.
Tak vzhůru na Gulliverovy cesty!
 
Převyprávěla: Jana Eislerová
Ilustroval: Antonín Šplíchal
 
Formát 216x276 mm, váz., 56 str., 199 Kč 
Pro čtenáře od 7 let

Obrazek

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×