Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dědečku vyprávěj aneb etiketa pro kluky a holčičky od tří do šesti let - Ladislav Špaček

dedecku_vypravej_web.jpg

„Dědečku, proč se pořád musím ohlížet na ostatní děti?“
Víme, že se na přechodu máme rozhlédnout, měli bychom zdravit a nerušit v divadle. Ale vědí to i naše děti?
Také máte problém svým ratolestem vysvětlit, že mají zdravit, říkat „prosím“ nebo „děkuji“ a umývat si ruce před jídlem a zuby po něm? O něco náročnější to může být ve všemi rodiči tolik oblíbeném období „Proč…?“.
Na pomoc přichází osoba nejpovolanější, která etiketu všedního dne i tu slavnostní, přiblížila nám dospělým. Ladislav Špaček už naučil manažery oblékat se na obchodní jednání i večeři s prezidentem, vysvětlil, jaké záludnosti mohou čekat na rautu, a poradil, jak elegantně vyklouznout z trapné situace. Teď vám pomůže vštípit základní pravidla chování vašim dětem prostřednictvím knížky Dědečku vyprávěj. Na pomoc si vzal kouzelného dědečka, který sice neumí přičarovat princeznu nebo začarovat zlého čaroděje, ale poradí vnučce Viktorce, jak se chovat k rodičům i ostatním dětem.
S dětmi bychom si měli povídat, vyprávět jim příběhy vymyšlené, i ty skutečné. Jenže to je jako s tím chováním. Upřímně – všichni to víme, ale málokdo se tím skutečně řídí. Knížka Dědečku vyprávěj vám usnadní i tuhle nelehkou situaci. Je jenom na vás, jestli děti necháte číst samotné, jestli jim budete předčítat kapitolu po kapitole nebo si společně budete prohlížet obrázky a vymýšlet si příběhy vlastní… A pokud zrovna vaše děti u knížky příliš dlouho nevydrží, nezoufejte. Dědečkova vyprávění jim můžete pustit i jako audioknihu.
Řadu věcí, které se naučíme, zapomínáme. Pokud je ovšem nepřijmeme za své. A čím dříve se tak stane, tím lépe. Když dětem vysvětlíme základní pravidla chování, budou je předávat dál tím nejlepším způsobem – vlastním příkladem. Tyto hodnoty je budou provázet po celý život a do značné míry budou rozhodovat o tom, jak budou v práci i soukromí úspěšné. Pro děti chceme to nejlepší, tak proč jim vstup do společenského života neusnadnit?
Dědečku vyprávěj aneb etiketa pro kluky a holčičky od tří do šesti let. Ladislav Špaček. Ilustrace Jana Fernandes. Mladá fronta, 2012. Počet stran. Kniha vychází i jako audiokniha na CD.
Mladá fronta a.s.
www.kniha.cz
www.mf.cz
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×