Jdi na obsah Jdi na menu
 


Falešná mandlová hmota

20. 9. 2007

 

150g sušeného mléka
270g moučkového cukru
1 lžička vanilkového cukru
30g 100% ztuženého tuku
50g jakéhokoliv tekutého medu
1 lžička rumu – nebo podle chuti
5 kapek mandlového aroma – nebo podle chuti
vodu dle potřeby

 

Postup:
Sušené mléko prosejeme přes sítko, smícháme s prosetým moučkovým cukrem, vanilkou, ztuženým měkkým tukem a medem.

Aroma dáme až na konec a hmotu hněteme, dokud nevznikne stejnorodá hladká hmota.

Na růže je nejlepší použít škrob, lépe drží tvar a obarvit můžeme dle potřeby.

Z hmoty se dají dělat různé kytky i zvířátka.

Recept zaslala paní Jana K.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Prosba

(Naďa, 10. 1. 2015 23:09)

Nemáte,někdo zkušenosti s tvořením hmoty z glukózového sirupu? Prosím, prosím, poraďte!!
Možná i raději na mejl n.gott@seznam.cz. Díky.

falešná mandlová hmota

(Silvie, 12. 4. 2013 18:20)

Hmmm, dnes se mi fakt z této hmoty podařilo vypatlat cosi velmi tvrdého. Tedy ono to ztvrdlo cca po 5ti minutách po uhňácání. Proooč???? Chtěla jsem s tím potáhnout dort.

RE: Šárka

(Radůza, 1. 4. 2009 23:32)

Dortíky určitě pošlete, zveřejním Vám je v rubrice Vaše tvoření. R.

děkuji

(Šárka, 31. 3. 2009 22:46)

Moc Vám děkuji a určitě to zkusím podle Vás.Jinak mám své první 2 dortíky, tak pokud budete chtít, pošlu Vám je na ukázku.
Hezký večer.

RE: Šárka

(Radůza, 31. 3. 2009 22:01)

Dobrý večer, Šárko,
nevím, jaký přesně děláte krém, ale obecně platí, že na každý čtvrt litru mléka přijde jedno máslo. To znamená, že na půl litru mléka 2 pudingy a 2 másla. Krém natřít na dort, dát do lednice pořádně ztuhnout a poté potáhnout mandlovkou. Potažený dort nechat cca 20 minut zaschnout a poté dát do lednice. Používám pod mandlovku i šlehačku, ale doporučuji pouze rostlinou (Holé, Rama cremefine, atd) a mandlovka se také neroztéká. Vyzkoušejte mandlovku podle receptu na těchto stránkách pod názvem Výborná mandlovka. Mám jí vyzkoušenou, a pokud dodržíte výše uvedené, určitě se Vám nerozteče.

Hezký večer a přeji mnoho úspěchů

Radůza

krém+marcipán

(Šárka, 31. 3. 2009 20:21)

paní Radůzo, chtěla bych se zeptat.Začínám s pečením dortů a už mám "vychytaný" korpus,krém i marcipán.Mám ale jeden dost velký problém.Marcipán mi na krému teče.Krém dělám pudinkový.Kde myslíte že je problém? děkuji za odpověď.

RE: Vlaďka

(RAdůza, 17. 3. 2009 20:17)

Mail je správný, zkuste poslat v každém mailu maximálně 1-2 fotky. Pravděpodobně má mail velký objem dat. Pokud to i přesto nepůjde, písněte mi na mail znorova.radka@seznam.cz

problem

(Vladka, 17. 3. 2009 15:42)

Pani Raduzo skoušela sem vam poslat na tento majl raduzyrecepty@seznam.cz ty dortiky ale stale mi to vyhazuje nějakou chybu chci se zeptat jestly je to spravně vaš majl a nebo vas jestly mužu požadat jestly byste mi poslala imejl a ja vam naněj jen dala odpověd,nevim proč mi to nejde skoušim to dnes už 10krat a boužel marně

děkuju

(Vladka, 17. 3. 2009 9:01)

Budu vam velmi vděčna když budu moci ukazat dal dorty a znat druhejch neznamejch lidi nazor,velice vam děkuju za nabidku a dortiky pošlu,a ještě jednou zavše děkuj.Stou cukrarnou mate nejspiš pravdu jenže mam obavi že zas tak dokonale ty dorty nemam ale zlepšuje se mi to a už vim jak par chyb vichitat takže snad zakazky budou,bavi mě to jen jde oto aby se mi to vše co sem si pokoupila taky vratilo a nebylo to jen tak že bych pekla pro rodinu k ruznym oslavam.Sice zatim peču jen piškotovej korpus a krem použivam puding a maslo,ale alespon to neni zas tak přeslazene

RE: Vlaďka

(Radůza, 14. 3. 2009 3:03)

Milá Vlaďko, vzhledem k tomu, že na zakázku již nepeču, ohledně cen Vám asi neporadím, to spíš zajděte do nějaké cukrárny a podle ceníku porovnejte jejich a Vaše dorty. Jinak dortíky samozřejmě na mail poslat můžete, pokud budete souhlasit vložím je na stránky a posoudíme společně se čtenáři. Co vy na to?

Vladka

(chci se zeptat, 13. 3. 2009 23:25)

mila Reduzo chtěla bych se zeptat dělala sem poprve sama no trochu pomahal partner dva dorty a rada bych znala vaš nazor naně jestly sem schopna mou praci nabizet naprodej nebo ještě ne,a jestly ceny ktere bych za tyto dorty nebyli moc přehnane,pokud je možno vam zaslat fotografiee,rada bych znala vaš nazor sice to nejsou jako mate vi krasne dorty ale mužu řict že zas tak hrozně me dorty doufam nevypadaj..

RE: Vlaďka

(Radůza, 7. 3. 2009 10:06)

Mandlovku je potřeba dělat těsně před potažením, když už máme dort připravený. Na dortu nám již mandlovka neztvrdne, přebírá si vlhkost z dortu a tak zůstane vláčná, ale pokud si mandlovku uděláte, během chvíle začne tuhnout a jediná možnost je kousek po kousku promíchat s troškou vody a znovu rozmělnit, ale to druhý den nehnete rukama.

rada

(vladka, 6. 3. 2009 11:48)

chci se zeptat skoušela jsem recept ktery sem našla na internetu na potahovaci hmotu,udělala podle navodu a hmota mi stvdla,chtěla sem sni potahnout dort ale byl bi tvrdy,vchtěla bych se zeptat jestly stim jde něco dělat aby byla měka nebo jestly je nějaky recept aby nebyla hmota tvrda?Připadě radu pošlete na muj majl vladkakadan@seznam.cz mockrat děkuju.Ještě se chci optat ta vaše hmota nebo mandolina je tvrda či ne?

RE: Olga

(Radůza, 1. 3. 2009 12:39)

S touto hmotou můžete dorty bez obav potahovat, na jednu bábovku by vám toto množství mělo stačit. A barvit můžete buď práškovými barvami, nebo gelovými. Ale doporučuji gelové, lépe se s nimi pracuje.

RE: Ivana

(Radůza, 1. 3. 2009 12:37)

Ano s touto hmotou se dají potahovat i dorty

potahovací hmota

(Olga, 1. 3. 2009 9:22)

taky bych chtěla vědět, jestli se dá tato hmota použít na potahování dortů a kolik je jí potřeba na potažení bábovky s panenkou a čím se barví? Děkuji.

potahovací hmota

(Ivana, 25. 3. 2008 11:44)

chtěla bych vědět zda se dá tato hmota používat i na potahování dortů , nebo musí být jiná děkuji

suš.mléko

(Alušenka, 7. 10. 2007 13:07)

Ten postu je správný, mámn to odskoušené,Dělejte to tak jak píší abyste dosáhli správného výsledku!

RE: Míla

(Michala, 29. 9. 2007 19:33)

Dává se místo suš. mléka

modelovací hmota

(Marténková Míla, 29. 9. 2007 0:22)

Ten škrob se dává místo sušeného mléka nebo jen přidává do hmoty???

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×