Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mleté maso zapečené v těstovinách

28. 2. 2007

 

Suroviny:
750 g mletého vepřového masa
500 g těstovin (např. kolínka)
1 ks cibule, na drobné kostičky
2–3 vejce
300 ml mléka
2 lžíce oleje
kmín
sůl a pepř

 

strouhaný tvrdý sýr švýcarského typu

Postup přípravy:
Na oleji osmahneme drobné kostičky cibule, po chvilce přidáme mleté maso a vše spolu orestujeme. Směs osolíme, přidáme mletý kmín, malinko podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 30 minut. Mezitím zvlášť uvaříme těstoviny do měkka. Do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy rozprostřeme vrstvu těstovin, pak položíme vrstvu masové směsi, následuje vrstva těstovin, pak opět masová směs a zakončíme to třetí vrstvou těstovin. Vše zalijeme osoleným mlékem s rozšlehanými vejci. Naplněnou zapékací mísu zasuneme do předehřáté trouby (180°C) a pokrm zapečeme dorůžova. Asi 5 minut před koncem pečení můžeme povrch posypat strouhaným tvrdým sýrem; případně v této fázi můžeme zapnout horní gril pro rychlejší roztavení sýru, (pokud ho v troubě máme).

 

 

 

Recept zaslala paní Jana

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

trochu jinak

(daniela, 10. 10. 2008 10:19)

tento recept vařím když potřebuji něco rychlého,kupuji mleté maso pikantní(vakuované z Kauflandu) je okořeněné a do vařených těstovin ho přidávám tak jak je, v troubě se krásně upeče.Jindy jsem tento recept vyzkoušela s uvařeným květákem (nebo brokolice),bylo to jiné a výborné.

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×