Jdi na obsah Jdi na menu
 


Králík načerno s arabskou rýží

2. 4. 2013

ObrazekKrálík načerno

 

1 králík
3 velké cibule
10 dkg másla
5 dkg slaniny nakrájené na plátky
1 lžíci cukru
2 lžíce hladké mouky
10 dkg pikantní zavařeniny (třešňová, rybízová)
šťávu z jednoho citronu
koření: tymián, nové koření, bobkový list, sůl

 

V remosce (není podmínkou, může se dusit i na plotně v kastrolu) osmahneme na slanině pokrájenou cibuli na malé kostičky, přidáme všechno koření, potom porce králíka, podlijeme vodou a dusíme.

V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme lžíci cukru a chviličku orestujeme, pak přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Když maso změkne, přidáme k němu připravenou jíšku, zavařeninu a citrónovou šťávu a dobře provaříme. Omáčka musí mít tmavší barvu a pikantní chuť.

Arabská rýže

35 dkg rýže
10 dkg vlasových nudlí (nevařených)
1 lžíce másla
trochu soli

V kastrolu necháme rozpustit máslo, vložíme nevařené vlasové nudle a za stálého míchání je pražíme do světle hnědé barvy. Jsou-li tmavší, hořknou. Poté přidáme vypranou rýži (v teplé i studené vodě), sůl, promícháme a zalijeme vodou tak, aby dosahovala 1 až 1 a půl centimetru nad rýži. Přiklopíme poklicí a dusíme od boru varu cca 8–10 minut, poté vypneme tepelný zdroj a rýži necháme pod poklicí ještě cca 10 minut dojít.

 

 

 

Obrazek

 

Tento recept zaslala Helenka a já jí tímto děkuji!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×