Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moscharaki stifado

27. 4. 2007

 

1 a 1/2 kg zadního hovězího
1 kg malých cibulek
2 zralá rajčata
1 a 1/2 dcl oleje
2 lžíce octa
1 dcl červeného vína
2 stroužky česneku
bobkový list
rozmarýn
sůl
pepř

Maso nakrájíme na 6 dílů a orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme cibulky a dalších 5 minut restujeme. Po 5 minutách podlijeme octem a vínem, přidáme oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata, česnek, bobkový list, rozmarýn, sůl, pepř a zalijeme vývarem. Na mírném ohni a za častého míchání dusíme asi 2 hodiny. Podáváme teplé s pečivem nebo hranolky.

 

Recept zaslala Petra Severinová

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Moscharaki stifado

(Babulka, 31. 10. 2009 17:14)

Jedla jsem to na Korfu, bylo to z králíka, ten je řecky KUNELI. Hospůdka v domečku, teráska, zahrada, děti, slepice... Určitě máte recept správný, navíc jsem cítila hřebíček a lehoučký závan skořice, vína víc, musela tam být v základu kořenová zelenina, zejména mrkev, protože červená, přirozeně zhoustlá omáčka se na okrajích oddělovala od ŽLUTÉ tučnější šťávičky a karí tam určitě nebylo. Podávali to s domácím pokusem o hranolky, spíš to byly na plechu opečené brambory. Doma to vařím taky tak, normálně v Zepteru, ale vychytávala jsem tu senzační chuť 2 roky.

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×