Jdi na obsah Jdi na menu
 


Houbová pochoutka v listovém těstě

4. 10. 2007

Obrazek

500 g mletého masa (vepřové i hovězí napůl)
1 středně velkou cibuli nakrájenou na kolečka
1 lžíci koření - italské bylinky z mlýnku Kotányi (mořská sůl, rozmarýn, tymián, paprika, růžové bobule, saturejka, bazalka, estragon)
3 vrchovaté lžíce strouhanky
6 středně velkých hub (nemusí být jen pravé hřiby) nakrájených na plátky a dušených na másle 20 minut - nutno trochu podlít vodou
listové těsto (350g balení - 2 plátky)
3 vejce

Postup:
Na prkénku rozválíme na troše polohrubé mouky listové těsto na obdélník 30 x 40 cm. V míse promícháme mleté maso, nakrájenou cibuli, koření, 2 celá vejce, strouhanku a podušené houby. Do dvou připravených hrnečků rozklepneme poslední vajíčko tak, že v jednom bude bílek a v druhém žloutek. Bílek našleháme vidličkou a potřeme jím plát listového těsta po obvodu, přičemž ještě z plátu odřízneme 4 pruhy šíře cca 1,5 cm po kratší délce (30 cm), ty také pomažeme bílkem. Zbylý bílek můžeme ještě přidat do masové směsi, aby nezbyl.

Masovou směs dáme na plát listového těsta a těsto přehneme z každé strany, aby vznikl obdélník (jako při pečení jablečného závinu), přičemž i okraje po stranách přehneme, aby směs při pečení nevytekla.

Pruhy listového těsta přilepíme natřeným bílkem k závinu, tím vznikne pěkná ozdobná mřížka. Celý povrch nakonec potřeme žloutkem a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 190 stupních asi 45 minut, poté přikryjeme alobalem, aby povrch příliš neukoral, a dopečeme ještě 15 minut. Vhodnou přílohou jsou brambory sypané pažitkou, barevné papriky a rajčatový salát s mozarelovými kuličkami s bazalkou.

Obrazek

Recept zaslala Helenka!!!!

Děkuji a budu se těšit na Tvůj další úžasný recept!!!!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×