Jdi na obsah Jdi na menu
 


NAKLÁDANÉ VEPŘOVÉ KOTLETY

4. 5. 2007

K tomu si připravíme:
4 velké kotlety (každou asi 2,5 cm silnou)
1 malou cibuli nakrájenou na tenké plátky
bobkový list
1 kousek skořice
pár kuliček pepře
nové koření
hřebíček
3 lžíce hnědého cukru
3 lžíce hrubé soli
hrnek horké vody
2 hrnky studené vody
3 lžíce whisky nebo bourbonu
4 lžíce rostlinného oleje
jablečný křen pokud si někdo dělá domácí

 

Postup přípravy:
Maso opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Položíme kotlety do pekáčku, aby byly vedle sebe. Na maso rozložíme nakrájenou cibuli, bobkové listy, kousek skořice, kuličky pepře, nové koření a hřebíček.

 

 

Na lák:
Ve velké míse smícháme sůl a hnědý cukr. Přidáme horkou vodu a šleháme, až se cukr rozpustí. Vmícháme studenou vodu, bourbon a 2 lžíce oleje. Touto směsí zalijeme kotlety a v roztoku je několikrát obrátíme. Necháme je přikryté v ledničce 2 – 4 hodiny, ale mezitím je ještě tak 2 krát obrátíme.

 

 

Připravíme si gril a rozžhavíme grilovací uhlí. Rošt potřeme olejem. Maso necháme okapat a osušíme kuchyňským papírem, aby se odstranilo koření na něm ležící.

 

 

Maso potřeme z obou stran olejem, rozložíme jej na střed roštu, přikryjeme gril a grilujeme v kouři tak 20 minut. Potom kotlety grilujeme 4–8 minut z obou stran, aby byly krásně opečené.

 

 

Hotové kotlety podávejte s pečivem, salátem a hlavně s jablečným křenem.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×