Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dobrůtka od Pavlíny

9. 5. 2008

 

3/4 kg krůtích prsou (nebo 4 kuřecí řízky)
koření mexiko nebo gyros (může být i jiné dle vlastní chuti)
oregáno
1 zakysaná smetana
eidam na postrouhání
hladká mouka
olivový olej
cibule
česnek
sůl
pepř
 
Maso naklepeme, lehce osolíme, opepříme, přidáme oregáno a koření mexiko, gyros popř. jiné koření. Dále vezmeme pekáček, na dno poklademe alobal, dostatečně dlouhý, aby se dalo maso do něho celé zabalit.
 
Dno alobalu potřeme olivovým olejem, poklademe na kolečka nakrájenou cibulí a česnekem (množství česneku dle chuti). Připravené maso vložíme na takto připravené dno a opět na maso vytvoříme vrstvu z cibule a česneku. Nakonec vše potřeme zakysanou smetanou, zabalíme a dáme péct do trouby na 250 C.
 
Maso pustí šťávu, ve které se dusí (pokud je štávy málo musíme podlévat vodou, aby se nám maso nepřipálilo). Když je maso měkké, z alobalu si odlijeme zbytek šťávy, ze které si vytvoříme sos.
 
Šťávu nalijeme na pánev, zahřejeme a zahustíme vodou, ve které si rozmícháme trošku hladké mouky (do šťávy doporučuji přidat např. worchester nebo sojovku) a dle chuti sos dosolíme.
 
Dále pokračujeme tak, že alobal rozevřeme a maso necháme zezlátnout. Nakonec maso postrouháme sýrem a necháme zapéct.
 
Jako příloha je vhodná rýže, tuto přelijeme sosem, aby nebyla suchá, ozdobíme petrželkou a pak už jen dobrou chuť.
 
 
Přeji pěkný víkend Pavlína

Foto je pouze ilustrativní.

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×