Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mráz přichází z Hradu! - v nové audioknize podle Michala Viewegha

Těsně před inaugurací nového prezidenta se na trh dostává audiokniha, kde je jednou z hlavních postav prezident dosluhující, Václav Klaus. Zatím poslední román Michala Viewegha je volným pokračováním Mafie v Praze, která jako audiokniha vyšla v září 2012. Mráz přichází z Hradu i v audio podobě zůstává strhujícím thrillerem a zároveň satirou dnešních mocenských špiček. Audioknihu vydává Audiotéka.cz a čte herec Jiří Dvořák.

Vieweghův bestseller Mafie v Praze byl označen za třaskavou knihu o politickém bahně, jeho volné pokračování Mráz přichází z Hradu je neméně výbušnou směsí. Autor tentokrát postavám ponechává pravá jména svých předloh z reálného života a formou koláže skutečných událostí a fabulace skládá dohromady satirický thriller, který je i přes místy groteskní vyznění až nebezpečně blízko současné situaci v nejvyšších patrech české společnosti.
Čtení audioknihy v nekrácené podobě si vychutnal dlouholetý člen souboru Divadla na Vinohradech, populární herec i dabér Jiří Dvořák, už načetl i Mafie v Praze. Audiotéka.cz vydává nahrávku exkluzivně v elektronické podobě, zájemci mohou Mráz přichází z Hradu stahovat ve formátu MP3 přímo na webu www.audioteka.cz nebo v mobilních aplikacích Audiotéka. Více než osmihodinovou audioknihu je možné pořídit jen za 149 Kč.
mraz-prichazi-z-hradu.pngMráz přichází z Hradu
Krásná makléřka Diana (v nové roli televizní redaktorky) a novinář Marek Konwicki objeví šokující videonahrávku z tajného setkání Václava Klause s Vladimirem Putinem, pražský primátor Bohuslav Svoboda veřejně vyzve na šermířský souboj kmotra Romana Janouška, na pochod homosexuálů a lesbiček Prague Pride se do Prahy s bombou v batohu chystají dva celostátně hledaní neonacisté a transsexuálka Kristýna přináší do redakce MF DNES Supertajnou knihu neboli deník prezidentova záhadně utonuvšího milence — tak začíná nová kniha Michala Viewegha Mráz přichází z Hradu.
K dalším postavám tohoto nemilosrdně sarkastického společensko-politického panoptika patří premiér Petr Nečas, ředitelka jeho kabinetu Jana Nagyová, Livia Klausová, ministr dopravy Vít Bárta, ministr vnitra Radek John, arcibiskup Dominik Duka či ruský velvyslanec Sergej Kiseljov. V epizodních rolích se objeví například prezidentovi muži Hájek a Jakl, kmotři Palounek, Dlouhý, Oulický a Rittig, zpěvák Landa, ředitel BIS Lang, Martin Roman, Jana Bobošíková, Miloš Zeman a mnozí další. Autor se odvážně pohybuje na nejzazší hranici svobody slova a před očima čtenáře vytváří napínavou a zábavnou koláž, která je navzdory vší nadsázce nebezpečně pravdivým obrazem současného Česka.
O Audiotéka.cz
Audiotéka.cz je služba nabízející mobilní přístup k audioknihám. S aplikacemi Audiotéka pro chytré mobilní telefony a tablety na platformách iOS (Apple), Android i Windows Phone můžete audioknihy poslouchat skutečně kdykoliv a kdekoliv. Zároveň je možné pomocí počítače stáhnout nahrávky i v MP3 formátu. Za rok a půl svého působení v České republice má Audiotéka v nabídce více než 1300 titulů mluveného slova všech významných českých vydavatelů. Přes 40.000 registrovaných uživatelů má v Audiotéce svou virtuální „Poličku“ se všemi zakoupenými audioknihami i kapitolami zdarma, které si mohou dle potřeby neomezeně stahovat do mobilu, tabletu, počítače či MP3 přehrávače.
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Super

(Brouk, 14. 3. 2013 22:33)

Mám rád audioknihy. Člověku se u toho dobře usíná :-)

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×