Jdi na obsah Jdi na menu
 


KetoDiet: Lehké recepty, po kterých se budete cítit skvěle

10. 6. 2018

I když už pár měsíců cvičíte jak divá a na některých částech těla už je to znát, tuk kolem bříška stále odolává. Zatímco ochablé hýždě nebo paže vylepšíme makáním v tělocvičně nebo venku, s tukem usazeným kolem středu těla zatočíme pouze úpravou toho, co jíme. Pokud jste se rozhodla zkusit ketodietu, kdy snížíte příjem sacharidů na minimum, a naopak zlehka navýšíte bílkoviny, nechte se inspirovat následujícími lehkými a chutnými recepty. Se správně nastaveným jídelníčkem můžete blížící se plavkovou sezónu přivítat nejen s plošším bříškem, ale i s úsměvem a plná energie.

Pokud cítíte, že ke spokojenosti vám chybí, či spíše přebývá pár kilo, nemusí to nutně znamenat, že nasadíte přísný režim, abyste dosáhla kýžených výsledků. Někdy stačí v oblíbených pokrmech jen vyměnit pár ingrediencí, jež mají vysoký podíl sacharidů za jiné, dochutit bylinkami a začít servírovat. Inspiraci můžete najít v následujících receptech, které vám dokáží, že do léta můžete zhubnout a přitom si pochutnávat třeba na cuketových špagetách, avokádových brownies, okurkové polévce s řeřichou nebo krůtím steaku s chřestem.

 

Proteinové těstoviny se špenátem a bazalkou

(1 porce, 20 minut)

1.jpg1 sáček proteinových těstoviny KetoDiet  
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku 
1 hrst čerstvé bazalky
3 hrsti čerstvého baby špenátu
1 lžička citrónové šťávy
citrónová kůra, oregano, sůl, pepř
1 hrst dýňových semínek
50 g parmezánu

Do pánve nalijte cca 1 polévkovou lžíci olivového oleje. Přidejte prolisovaný nebo na kolečka nakrájený česnek a smažte zlehka 1 minutu. Přihoďte natrhaný nebo pokrájený špenát s bazalkou.

Zakapejte citrónovou šťávou, osolte, opepřete a posypejte citrónovou kůrou a už jen zlehka prohřejte. Promíchejte s hotovými proteinovými těstovinami FUSILLI od KetoDiet. Sáček s těstovinami vařte ve 400 ml vody 6-7 minut. Posypejte nastrouhaným parmezánem a nasucho opraženými dýňovými semínky a podávejte.

 

Krutí steak s chřestem a omáčkou

(1 porce, 20 minut)

2.jpg150 g krůtího masa
200 g chřestu
100 g cukety
50 g žampionů
ghí (přepuštěné máslo)
olivový olej

Krůtí maso posypeme bylinkami a necháme odležet asi hodinu v chladu. Pak je orestujeme na olivovém nebo kokosovém oleji. Chřest připravujeme v parním hrnci. Ulámeme dřevnaté konce a naprosto bez ochucení ho v páře uvaříme. Na ghí orestujeme nakrájené žampiony a cuketu. Přidáme trošku vody a dusíme do měkka. Omáčku rozmixujeme a dochutíme pepřem a solí.

 

Okurková polévka s řeřichou (3 porce, 30 minut)

2u.jpg2 brambory
2 salátové okurky
1 pórek
750 ml zeleninového vývaru
hrst řeřichy
pepř
olivový olej

Omytou okurku podélně rozřízneme, vyškrábneme lžící semena a pokrájíme na kousky, menší část oddělíme. Pórek nasekáme, brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji necháme pórek orestovat, přidáme okurku, společně promícháme asi 2-3 minuty, přisypeme brambory a zalijeme horkým vývarem. Vaříme 15-20 minut doměkka. Polévku stáhneme z plotýnky, přisypeme většinu řeřichy a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Polévku dochutíme solí, pepřem a zbytkem řeřichy.

 

Španělská česneková polévka (2 porce, 30 minut)

3.jpg1 rajčatová polévka s nudlemi KetoDiet (balení po 7 ks, 385 Kč)
4 stroužky česneku
4 rajčata
2 hrsti petrželky
3 vaječné bílky
olivový olej
pepř a sůl

Česnek a rajčata oloupeme. Česnek nakrájíme na plátky a rajčata nasekáme na drobno. V hrnci opatrně osmahneme česnekové plátky dozlatova a přidáme rajčata. Dosolíme, přisypeme polovinu petrželky a krátce vše podusíme. Základ polévky zalijeme vodou a necháme asi 10 minut provařit. Poté přidáme rozšlehané bílky, zbytek petrželky a jeden sáček rajčatové polévky KetoDiet. Vše důkladně promícháme. Polévku zakryjeme, odstavíme a necháme asi 5 minut dojít.

 

Cuketové špagety s restovanou hlívou a proteinovými medailonky

(1 porce, 25 minut)

4.jpg1 menší cuketa                
150 g hlívy (nebo jiné houby)       
½ cibule, oregano, sůl, pepř, sezamová semínka         
2 lžíce olivového oleje
1 KetoDiet proteinová omeleta

Omytou cuketu zbavte slupky a pokrájejte na nudličky nebo použije spiralizér. Na pánvi nechte na 1 polévkové lžíci olivového oleje zesklovatět cibuli a vhoďte najemno nakrájené a očištěné houby. Osolte, opepřete, posypejte oreganem a nechejte restovat.

Na vedlejší pánvi si rozpalte druhou lžíci oleje a cca 4 minuty na ní nechte změknout cuketové špagety. Hotové špagety dejte na talíř a než se orestují houby, připravte si dle návodu proteinovou omeletu KetoDiet. Na závěr hotové jídlo posypejte sezamovými semínky a můžete podávat.

 

Jarní salát s kuřecím masem

(2 porce, 30 minut)

5.jpg300 g kuřecího masa
1 ledový salát
1 salátová okurka
1 pórek
2 rajčata
100 g ředkviček
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce vinného octa

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, zakapeme olejem a necháme odležet. Zeleninu nakrájíme na plátky, dochutíme solí, pepřem, octem (mírně) a olejem. Maso opečeme na pánvi nebo na grilu. Salát rozdělíme na talíře, přidáme kuřecí maso a podáváme.

 

Řezy s vanilkovým krémem

(10 porcí, 60 minut)

6.jpgkrém:
citronová kůra a šťáva, stévie      
1 porce pudinku s vanilkovou příchutí KetoDiet
500 g nízkotučného tvarohu

 

korpus:

3 vejce                           
5 lžic holandského kakaa
2-3 polévkové lžíce rozemletých lněných semínek
1 kypřící prášek
200 ml mléko
1 lžička perníkového koření          
20 ml stévie
4 odměrky proteinového nápoje KetoDiet
2 lžičky strouhaného zázvoru

Tvaroh, směs na pudink s vanilkovou příchutí KetoDiet, citónovou kůru a půlku sladidla smíchejte dohladka, zakápněte citrónovou šťávou a dejte vychladit do ledničky.

Poté si oddělte žloutky od bílků. Se žloutky postupně smíchejte proteinový prášek, holandské kakao, kypřící prášek, perníkové koření, mléko a zbytek sladidla. Přidejte nastrouhaný zázvor a znovu důkladně promíchejte. Na závěr opatrně do těsta vmíchejte sníh z bílků.

Těsto vylijte na pečicí papír na připravený menší plech a pečte v předehřáté troubě 15 - 20 minut (podle výšky korpusu) na 180 °C.  Vychladlé těsto v polovině rozřízněte, jednu polovinu potřete připraveným tvarohovým krémem a druhou krém přiklopte. Dozdobte třeba malinami a mátou a podávejte.

 

Avokádové brownies (1 porce, 10 minut)

7.jpg2 avokáda
125 g hořké čokolády
½ čajové lžičky jedlé sody
½ hrnku kakaa
1 lžíce mouky
1 lžíce kokosového oleje
½ čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
3 vejce
1 čajová lžička vanilky
med

Čokoládu a kokosový olej rozpustíme a dáme stranou. Rozmixujeme si avokáda, vajíčka, sirup nebo med, vanilku a sůl v mixéru do hladka a vmícháme do čokolády s kokosovým olejem. Následně přidáme kokosovou mouku s práškem do pečiva, sodou, kakaem a vmícháme vařečkou do avokádové směsi. Směs dáme do menší formy, kterou vytřeme kokosovým olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 stupňů přibližně 30 minut, dokud nebude povrch tuhý na dotek.

 

O značce KetoDiet
Ryze česká značka KetoDiet, která vznikla v roce 2011 z náhlého popudu a velké osobní touhy zhubnout, se za několik let své existence stala oblíbeným a vyhledávaným pomocníkem na cestě ke zdravějšímu a štíhlejšímu tělu. Svým klientům nabízí nejen prvotřídní proteinové nápoje a jídla vyráběná přímo v České republice z vysoce kvalitních surovin, ale poskytuje také maximální podporu v průběhu dietních plánů, společně se specializovaným výživovým poradenstvím. www.ketodiet.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×