Jdi na obsah Jdi na menu
 


Matýskova pochoutka

5. 8. 2008

Na posypku: 

60 g moučkového cukru
80 g bezlepkové mouky Mantler
60 g změklého másla
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 bílek 
 
Na těsto: 
200 ml vlažného mléka
40 g cukru
2 žloutky
100 ml oleje
1 PL citronové šťávy
špetka soli
2 PL bezlepkové mouky Unimix
250 g bezlepkové mouky Mantler
1 bal sušeného Droždí Dr.Oetker 
 
 
Nejprve si připravíme posypku tak, že všechny suroviny smícháme rukou jako žmolenku.
 
Do vlažného mléka přidáme cukr a sušené Droždí. Když droždí vzkypí, vlijeme kvásek do směsi mouky Unimix a Mantler se solí. Pak přidáme olej, žloutky a citronovou šťávu.
 
Těsto dobře vymícháme nejlépe pomocí elektrického šlehače (hnětací metly). Pomocí lžíce IHNED vykrajujeme kousky těsta, které vytvarujeme do válečků. Každý váleček natřeme bílkem a obalíme v posypce. Válečky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a lehce je upravíme do tvaru rohlíčků. Rohlíčky necháme v teple na plechu nakynout.
 
Nakynuté rohlíčky posypeme ještě jednou posypkou, kterou trochu na těsto přimáčkneme. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě asi 180 °C po dobu asi 20 minut (dozlatova).
 

TIP: Matýskova pochoutka, stejně jako všechno bezlepkové pečivo, nevydrží dlouho čerstvé. Proto doporučujeme, pokud víte, že pečivo nespotřebujete do 2 dnů, jej ihned po vychladnutí uložit do mrazáku. Zmrazené bezlepkové pečivo (v množství k okamžité spotřebě) rozmrazujeme v mikrovlnné troubě nebo nad párou.

Zdroj: www.oetker.cz

 

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×