Jdi na obsah Jdi na menu
 


Barevná zima

6. 8. 2008

Piškotové těsto: 

6 vajec
180 g cukru
5 PL vlažné vody
180 g bezlepkové mouky Mantler
1 KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker 
Pudingový vanilkový krém: 
250 g měkkého tvarohu
2 bal Pudingu bez vaření s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
800 ml mléka
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
2 plátky Želatiny v plátcích Dr.Oetker
1 PL cukru 
 
Želé: 
1 bal ovocného nápoje v prášku Tang (např. příchuť mango-pomeranč)
1 l vody
2 bal Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
1 PL cukru 
 
Na ozdobu: 
1 bal Šlehačky v prášku Dr.Oetker
150 ml studeného mléka 
 
 
Piškot:
V míse dobře rozšleháme vejce s cukrem a vlažnou vodou. Do hmoty opatrně zamícháme mouku Mantler a kypřicí prášek. Těsto vylijeme na středně velký vyšší plech (asi 27 x 37 cm) vyložený papírem na pečení a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě cca 180 °C po dobu asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Vychladlý korpus vyklopíme, stáhneme z něj papír a vrátíme zpět na plech.
 
Krém:
Želatinu namočíme do trochu vody. V mléce vyšleháme puding bez vaření. K pudingu přidáme za stálého míchání tvaroh, vanilínový cukr a cukr. Namočenou želatinu vymačkáme a pozvolna rozpustíme. 2-3 PL pudingového krému vmícháme k rozpuštěné želatině a pak vmícháme ke zbytku pudingového krému. Krém vymícháme dohladka, natřeme na korpus (pečlivě až ke krajům, aby nám pak želé neproteklo) a dáme vychladit do lednice.
 
Želé:
Tang rozpustíme s cukrem v 800 ml vody a dáme vařit. Pudingový prášek rozmícháme ve zbylých 200 ml vody, přilijeme k vařícímu se ovocnému nápoji a krátce povaříme, dokud nezačne směs houstnout (želírovat). Želé sejmeme z plotny a mícháme do vychladnutí. Vychladlé želé rozetřeme rovnoměrně na koláč na pudingový krém a dáme do lednice ztuhnout (nejlépe přes noc).
 
Před servírováním ozdobíme koláč nastříkanou mřížkou ze šlehačky v prášku, připravené s mlékem podle návodu na obalu. Koláč servírujeme nakrájený na řezy.
 
 

Foto je pouze ilustrativní

Zdroj: www.oetker.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

cipovina

(pako, 6. 11. 2008 14:37)

Víte co znamená skratka SRPŠ

Serte rychle pane školník

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×