Jdi na obsah Jdi na menu
 


Snídaně je ALFOU omegou celého jídelníčku. Snídejte Delikatess(e)ně!

kak187_01_v01_r-3d_alfa-delikatesse-250g_cmyk-300dpi.jpg

Fakt, že snídaně představuje velmi důležitou složku našeho denního jídelníčku, je všeobecně známý. Snídaně by měla představovat kombinaci všech základních živin – bílkovin, tuků a sacharidů. Nejen obezitologové se dlouhodobě shodují, že nejlepším příkladem vyvážené snídaně je pečivo namazané kvalitním margarínem doplněné např. šunkou nebo sýrem a čerstvou zeleninou.
Velmi kvalitní margarín představuje nyní novinka na českém trhu Alfa Delikatesse. Vyzkoušejte jí i vy a snídejte zdravě a výjimečně chutně!
Naše tělo potřebuje energii neustále, a to i když spíme. V noci organismus potřebuje dostatek energie pro zajišťování funkcí vnitřních orgánů, pro udržení tělesné teploty, dechu, srdeční akce apod., u dětí se k tomu přidává ještě energie potřebná pro růst a vývoj. Proto je nutné dodávat organismu po noční pauze dostatek živin, aby měl z čeho potřebnou energii čerpat. Snídaně by měla tvořit cca 20-25 % z celkového denního příjmu energie a měla by být vhodnou kombinací všech základních živin - bílkovin, tuků a sacharidů.
Sacharidy pokrývají přibližně 55 % z celkového denního příjmu energie, tuky asi 30 % a zbývajících přibližně 15 % připadá na bílkoviny. Zachovat tento poměr není důležité jen u snídaně, ale v průběhu celého dne. Není proto vhodné podávat ke snídani potraviny, které obsahují velké množství jednoduchých sacharidů. Je pravdou, že se z nich velmi rychle uvolní množství energie a tělo tzv. nastartují, ovšem jak rychle tělo energii získá, tak rychle ji také ztrácí. Velice brzy po jejich konzumaci dochází díky vysokému glykemickému indexu k pocitům hladu.
Velmi jednoduchý příklad vyvážené snídaně představuje pečivo namazané kvalitním margarínem, obložené šunkou nebo sýrem spolu s čerstvou zeleninou či ovocem. K pití je pak ideální například voda nebo čaj.
Pečivo je zdrojem sacharidů (celozrnné pečivo je také zdrojem vlákniny).
Margarín je výborným zdrojem nenasycených – tzv. dobrých – tuků a dodá tělu i nezbytné esenciální mastné kyseliny důležité pro optimální růst a vývoj dětí. Navíc sníží glykemický index sacharidové potraviny a přijatá energie se tak bude uvolňovat postupně. Tím předejdeme časnému pocitu hladu. Tuky zajišťují mechanickou ochranu vnitřních orgánů, působí jako tepelná izolace organismu a jsou důležité pro využijí vitamínů rozpustných v tucích (A, D, E, K). Měly by tvořit 30-35 % přijaté denní energie.
Kvalitní šunka, sýr či tvaroh jsou pak zdrojem bílkovin, které jsou základní stavební složkou pro lidský organismus. Měly by tvořit 15 % přijaté denní energie.
Českému trhu se v nedávné době představila novinka z rodiny roztíratelných margarínů Alfa - Alfa Delikatesse
Jeho receptura je opravdu vymazlená. Obsahuje 7,5% vlákniny Insulin, odtučněné mléko. Skvělou chuť Alfa Delikatesse podtrhuje mírné dosolení výrobku 0,3% soli. Obsah tuku je pouze 40%
Jako ostatní margaríny, je pouze rostlinného původu, z řepkového oleje.
Tento původ s sebou přináší vybalancovaný obsah Omega 3 a omega 6 a přirozený zdroj významných vitamínů A, D, E.
Výrobek se skvěle roztírá na pečivo a oprávněně si nese název Delikatesse.
Doporučená maloobchodní cena: 24, 90 Kč
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×