Jdi na obsah Jdi na menu
 


DĚTI NA TERASE

28. 6. 2014

Máte představu o prosluněném odpoledni prolenošeném na terase s knihou, koktejlem či kávou? Představy a potřeby vašich dětí jsou však zcela jiné. Pro ně je svět velké hřiště a terasa je ideální pro ztřeštěné závody a dobrodružné hry. Proto každý rodič při výběru materiálu v první řadě dbá na bezpečnost a snadnou údržbu. Prkna z kompozitového materiálu wood-plastic composite, známého jako WPC (v případě českého výrobce WoodPlastic® má složení 60% dřeva, 40% polymerů), vychází jako jednoznační vítězové.

2.jpg

 
BEZPEČÍ PRO CELOU RODINU
Kvalitní WPC prkna se nemusí na rozdíl od klasického dřeva natírat ani napouštět olejem a nevylučují žádné nebezpečné látky, tak jak je tomu třeba u dřeva s ochrannými oleji proti hnilobě a škůdcům. Zároveň jsou krásná a příjemná na dotyk, ani nekloužou jako dlaždice nebo kámen a děti si nerozbijí kolena ani hlavu při divokých honičkách.
Na rozdíl od klasických prken se nemusíte bát, že za nějaký čas budete tahat z bosých chodidel třísky. Díky 40% kvalitních polymerů HDPE v produktech WoodPlastic® lze prkna nejen snadno řezat a dokonce ohýbat, proto vaše terasa nemusí mít jediný ostrý roh, její tvar je omezen pouze vaší fantazií, dispozicí domu a zahrady.
Montáž terasových prken lze provádět i na betonovou desku, štěrkové lože, apod. V případě nerovností lze využít výškově nastavitelné rektifikační terče, díky kterým se můžete např. vyhnout i vytvoření zbytečných schodů na terase, které by pro děti mohly být zdrojem zbytečných úrazů.
Co bylo napsáno o dětech, ve všech bodech platí také pro pejsky či jiné domácí mazlíčky, kteří s vámi sdílí domácnost, zahradu a nepochybně i terasu J .
 
10 DŮVODŮ PRO WPC TERASU?
1.       Bezpečný protiskluzový povrch.
2.       Bez třísek a štěpů.
3.       Při výrobě se nepoužívají žádné toxické látky ani nátěry, produkty jsou zdravotně zcela nezávadné.
4.       Ekologický a recyklovatelný. HDPE se zcela běžně využívá např. i ve zdravotnictví
5.       Krásný na pohled, příjemný a měkký na dotek.
6.       Žádné ostré rohy, žádné vylézající šrouby, rychlá a bezpečná pokládka.
7.       Stálobarevný a neměnný materiál.
8.       Ekonomicky výhodný díky nulové údržbě a žádným nátěrům.
9.       Snadná a rychlá práce s WPC prkny, dovoluje vytvořit zakulacené rohy, atypické tvary schodiště, ale i obklady okolo vířivky nebo bazénu.
10.     Velmi odolný materiál na terasy se zárukou až 25 let.
Zdroj: www.mojeterasa.cz (firma WPC-WOODPLASTIC a.s.)
 
POHODLNÁ, SPOLEHLIVÁ A BEZ ÚDRŽBY
nepojmenovany-1.jpgVyšší pořizovací náklady Vám v porovnání s tvrdým exotickým dřevem vrátí za méně než pět let užívání. Nemusíte ho totiž natírat, brousit ani jinak ošetřovat. Vzhled a pocit pravého dřeva je u některých WPC výrobků téměř dokonalý, dokonce v některých ohledech i uživatelsky příjemnější. „Chůze po podlaze z WPC je velmi příjemná, a to i po dešti, neboť obsažené polymery odpuzují vodu. Prkna mají protiskluzovou broušenou texturu, která i na mokré podlaze omezuje riziko uklouznutí na minimum.“, říká odborník na WPC terasy ing. Jiří Hegr z WPC-WOODPLASTIC a.s. (český výrobce a prodejce teras z WPC).„Díky směsi 60% dřevěné moučky a 40% polymeru terasa nešedne, ani jinak nepodléhá barevným změnám způsobeným UV zářením. Je odolná i vůči soli nebo chloru v blízkosti bazénu.“
Z barevné škály WPC si vybere opravdu každý. Profily jsou vyráběny v barvě dřeva v 7 odstínech: cedar, teak, merbau, palisander, grey, inox a eben, chystanou bude bílá barva laté.
Povrch může být opatřen drážkováním (prkna STAR) nebo výraznou texturou (FOREST, FOREST PLUS), v nabídce jsou i prkna hladká s protiskluzovým povrchem (STYLE PLUS) a NATURE (NATURE PLUS) s přirozeným vzhledem dřeva.
 
HLEDEJTE KVALITU
WPC kompozit je materiálem budoucnosti. V Čechách ho prodává mnoho firem, jeho kvalita je však různá. Abyste proto byli se svojí terasou maximálně spokojeni nejen prvních pár let, ale hráli si na ní bez obav i děti vašich dětí, vybírejte prkna s kvalitními HDPE polymery a dřevinami. Kromě ceny se vždy ptejte na záruky, původ a vývoj materiálu a historii firmy. Vyhněte se levným výrobkům s PVC recykláty a odpadním pilinami, či bambusem neznámého původu. Nejkvalitnější WPC prkna z evropských dřevin dávají garanci až 25 let na dřevokazné houby, hnilobu a hmyz, přičemž životnost WPC materiálu je několik generací.
 
Podrobnější informace a příklady realizací najdete na stránkách www.mojeterasa.cz.
Ilustrační foto: www.mojeterasa.cz; www.woodplastic.cz; WPC-WOODPLASTIC a.s.
Materiál WPC se díky ideálnímu poměru 60% dřeva a 40% přírodních polymerů nekroutí, nepraská, netvoří třísky či štěpy, a proto je naprosto bezpečný i pro dětské hry. (Forest, odstín inox; od 250,- Kč/bm bez DPH, tj. od 1700,- m2 bez DPH
Povrchy WPC se vyznačují extrémní odolností a přirozeným vzhledem. Prkna jsou odolná nejen proti UV záření, ale nevadí jim slaná ani chlórovaná voda či jiné povětrnostní vlivy. Proto terasy z WPC materiálů vypadají jako nové i po letech. (Style Plus, od 275,- Kč/bm bez DPH, tj. od 1870,- m2 bez DPH)
Proč tahat z bosých nohou třísky a každoročně se trápit s nátěrem dřevěné podlahy, když lze mít terasu bezúdržbovou a užívat si ji léta bez starostí? Kompozitní prkna WPC není nutné natírat či olejovat. Při běžném znečištění stačí pouze omýt mýdlovou vodou. (Forest Plus, odstín merbau, od 275,- Kč/bm bez DPH, tj. od 1870,- m2 bez DPH)
Terasová prkna STAR od českého výrobce WPC – WOODPLASTIC a.s. jsou oblíbenou klasikou s výrazným drážkováním, jsou odolná proti uklouznutí například i v okolí bazénu. V nabídce je 7 barevných odstínů od nejsvětlejšího cedaru, přes načervenalý merbau až po téměř černý eben. Záruka 25 let na dřevokazné houby, hnilobu a hmyz. Cena prken STAR: od 250,- Kč/bm bez DPH, tj. od 1700,- m2 bez DPH.
Podrobnější informace www.mojeterasa.cz nebo www.woodplastic.cz.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×