Jdi na obsah Jdi na menu
 


Video č. 6: Šéfkuchařovy tipy a triky pro snadné vaření

15. 7. 2013

  

V dnešním videu vám ukážeme, jaké triky při vaření s multifunkčním kuchyňským přístrojem Thermomix naučil šéfkuchař Lubomír Landa herečku Markétu Hrubešovou.
Připravte si čerstvou domácí strouhanku z rohlíku s čerstvými bylinkami
Výhodou takto připravené strouhanky je, že do sebe nenasává téměř žádný tuk, proto je zdravější. Zároveň se v ní nedrží žádné plísně.  V Thermomixu nadýchanou strouhanku vyrobíte za 10 vteřin.
Domácí majonéza bez vajíček
Bezvaječnou majonézu připravíte z mléka, oleje, hořčice a špetky soli. Majonéza je zdravější, jelikož neobsahuje žádná barviva ani konzervační látky. Náš tip: přidejte do majonézy česnek, chilli nebo křen. Vytvořte si z majonézy domácí tatarskou omáčku, kterou připravíte přidáním nakládaných okurek, cibule a špetky pepře.
Zeleninový salát nakrájejte za pár vteřin
Jak dlouho vám obvykle trvá krájení zeleniny na váš oblíbený salát? Vyzkoušejte velmi snadnou přípravu salátu v Thermomixu. Očištěnou zeleninu (třeba mrkev, papriku, zelí, okurku, bylinky) vložíte na 5 vteřin do Thermomixu a přidáte k ní lžíci olivového oleje. Výhodou takového zpracování je rovnoměrné promíchání oleje se zeleninou.
Recept na domácí marmeládu
Pokud máte zahrádku a potřebujete rychle zpracovat sezónní ovoce, vyzkoušejte snadné domácí marmelády. Do Thermomixu vložíte očištěné ovoce – výborný je třeba červený nebo černý rybíz, jahody a želírovací cukr. Během 10 minut máte uvařenou poctivou a voňavou domácí marmeládu. Využít třeba můžete i pomeranče a zkusit různé kombinace. Vzhledem k snadné údržbě přístroje se vám vyplatí zpracovat i malé množství ovoce.
Zajímají vás další zajímavé vychytávky a rady pro vaše vaření? Podívejte se na naše video nebo se nechte inspirovat na svetreceptu.cz a thermomix.cz.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×