Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mini košíčky s ořechovou náplní

24. 10. 2011

untitledm.jpgTěsto:
210 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
150 g Hery
2 žloutky

Náplň:
100 g Hery
100 g moučkového cukru
100 g najemno nastrouhaných vlašských ořechů
50 ml rumu

Zdobení:
150 g mléčné čokoládové polevy
50 g tmavé čokoládové polevy
30 půlek vlašských ořechů

Postup:
Mouku prosejeme s moučkovým cukrem na vál. Přidáme vanilkový cukr, změklou Heru nakrájenou na kousky a žloutky. Za všech přísad vypracujeme hladké těsto, zabalíme je do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.

Těsto rozkrájíme na malé kousky, které vtlačíme do kovových formiček na košíčky. Pečeme je v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení je necháme krátce zchladnout ve formičkách, pak košíčky opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

Změklou Heru nakrájíme na malé kousky. Přisypeme cukr a utřeme do pěny. Vmícháme nastrouhané ořechy, ochutíme rumem a hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Náplň nastříkáme do upečených košíčků a dáme do chladničky ztuhnout.

Polevy (každou zvlášť) rozpustíme na horké vodní lázni. Košíčky namáčíme do mléčné polevy. Tmavou polevu dáme do malého mikroténového sáčku, odstřihneme růžek a na košíčky nastříkáme spirálky. Nakonec je ozdobíme půlkou ořechu a necháme ztuhnout.

Recept zaslala paní Eva.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×