Jdi na obsah Jdi na menu
 


Marokánky od Renaty

6. 12. 2020

anotxyx.jpg 

1/4 l šlehačky
160 g kandovaného ovoce
160g ořechů (můžete použít různé směsi)
160g cukru
1 vanilinový cukr
20g hladké mouky

Šlehačku, cukr, vanilinový cukr a mouku svaříme za stálého míchání na kaši. Do vlažné kaše vmícháme kandované ovoce a ořechy nasekané na malé kousky.

Můžeme zkusit použít sušené meruňky či švestky nakrájené na malé kousky v kombinaci s rozinkami (třeba namísto kandovaného ovoce).

Na plech vyložený pečícím papírem děláme lžičkou malé hromádky a zvolna pečeme. Hromádky se roztečou do placiček, které můžete polévat čokoládou – já je zdobím polevou ze sáčku, která se prodává jak bílá, tak oříšková nebo tmavá.

Tento recept jsem kdysi slyšela od Petra Novotného a od té doby slaví v naší rodině i okolí velké úspěchy.

Renata

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ochutnavka

(blanka, 18. 12. 2008 19:36)

no ted to jdem vyzkouset

ocutnavka

(pavlina feitova, 16. 12. 2008 9:33)

no tento recept jsem dlouho hleda az jsem ho nasla.za chvili to pujdeme vyskouset ,tsk mi drzte palce at to nezpalim.kazdopadne se na ne moc tesim pa ap apa apa apa pavca fettoighehguhreugihhhhhhhhhhhhhhhhhhhkde

marokánky

(Mirka, 12. 12. 2007 13:02)

Moc dobré , už jsou snězené,Já jsem místo čokodády na rovnou plošku rozetřela karamelovou polevu a nechala zaschnout.Dobrý.

taky tak

(kapa, 10. 12. 2007 14:24)

Dělám je také tak. Je to ohromně jednoduché, jen je třeba hlídat dobře správný moment, kdy je vyndat z trouby. Jak se říká u nás - "aby šly ohnout" - jakmile to křupe, už to není ono :o)

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×