Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční cukroví - Košíčky a la tofiffe

8. 11. 2008

untitledbg.jpg

Recept na 60 kousků malých košíčků:
2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
cca 2 balíčky lískových oříšků (můžou být i mandle)
hořkou čokoládu případně čokoládu na vaření
minimálně 60 košíčků s rozměrem dna 2 cm

Kondenzované mléko vložíme dnem do kastrolu s vodou a vaříme 1 hodinu (voda stačí do půlky konzervy), poté plechovku obrátíme a vaříme další hodinu. Mezi tím si můžeme připravit košíčky a ořechy.
 
Po dvou hodinách plechovky vyjmeme z hrnců a můžeme otevřít. Na pomoc si vezmeme lžičku.
 
Vzniklou směs (je to polotuhá konzistence) nabíráme lžičkou a dáváme na dno košíčků, cca do půlky jejich obsahu, do směsi zatlačíme oříšek a zalijeme rozpuštěnou čokoládou. Košíčky můžeme přizdobit, ale není to nutné.
 

Necháme v lednici zatuhnout a můžeme uskladnit.

Denisa

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Karamel...

(Cayro, 27. 11. 2012 17:20)

Dneska je snad vaření sladkého kondenzovaného mléka na karamel už úplná zbytečnost. Dá se sehnat hotový karamel - karamelové Salko skoro všude, Carmelo minimálně v Penny a nebo, kdo může, v ruských potravinách stoprocentně a celoročně.

Perlo

(Jana, 11. 11. 2010 7:16)

ty perlíš :D :D

kondenzovane mleko

(perla, 12. 9. 2010 1:30)

Zasadni chyba v receptu!!! Uvarene kondenzovane mleko po vyndani z horke vody ZASADNE NEOTVIRAME!!!! Otevrit plechovku az po uplnem zchladnuti. Tedy pokud nechcete ve vanocnim shonu jeste malovat kuchyn.:-)))
Mleko varime dve hodiny v uzavrene plechovce. Musi zkaramelizovat, jinak to neni ani mozne, doufam, ze jsi varila sladke kondenzovane mleko!!!

nestuhnutí :(

(nikola, 15. 12. 2009 8:50)

Dobrý den, kondenzované mléko mi skoro vůbec nestuhlo, můžete mi poradit, co s tím? Mám naplněné košíčky do půlky mlékem a večer se chystám zalít čokoládou, snad to pomůže...

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×