Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zlobí Vás žaludek? Trpíte chudokrevností?

sudy1.jpgPřírodní medicinální vína ze Smíchova pomáhají už 115 let

Co mají společného Vaše problémy se zažíváním či nedostatkem železa v těle s obřími dubovými sudy v historickém prostředí sklepů na pražském Smíchově? Ryze přírodní, 115 let starý recept na tyto neduhy – medicinální sladová vína s účinnými bylinnými extrakty. Jak věděly už naše babičky, žaludeční víno CONDURANGO a železité víno MALTOFERROCHIN s výtažky z exotických rostlin je dobré mít při takových potížích po ruce.
„Unikátní léčebná bylinná vína Condurango a Maltoferrochin s příznivými účinky na žaludeční potíže či chudokrevnost se v Čechách vyrábí od roku 1897. Dodnes podle originálních receptur a v původních prostorách, kde několik měsíců zrají v dubových sudech,“ říká ředitel výrobní společnosti HERBADENT Michal Karas. HERBADENT samozřejmě zároveň splňuje současné přísné požadavky na výrobu léčiv. „Aby mohly být v minulosti nápoje uznané jako registrovaná léčiva, musely během klinických testů prokázat pozitivní vliv na onemocnění, na která byly testovány,“ zdůrazňuje Karas.
Pivovarnický slad, tropická liána a chinovník
Základem přírodních medicinálních vín z HERBADENTu je pivovarnický slad obohacený o výtažky z kůry léčivých rostlin. Kůra z tropické liány Marsdenia Condurango výborně ovlivňuje zažívání a žaludeční problémy. „Pro výrobu vína Condurango ji dovážíme z Jižní Ameriky, roste na východních svazích And v mlžných pralesích,“ přibližuje výjimečnou bylinu Karas. Domorodci používali tuto kůru na podporu trávení odjakživa, začátkem 20. století se začali jejími účinky při léčbě žaludku zabývat vědci.
Železité víno Maltoferrochin s výtažkem z kůry chinovníku zase skvěle pomáhá při chudokrevnosti. „Extrakt kůry chinovníku podporuje tvorbu žaludečních šťáv, což v kombinaci se sladovým vínem a navázanými komplexy železa způsobuje, že se železo v organismu snadno a beze zbytku vstřebává,“ vysvětluje Karas.
Tak na zdraví!
vino-condurango.jpgCondurango 750 ml
Přírodní sladové víno s extraktem z unikátní léčivé rostliny condurango zklidní žaludek podrážděný nevhodným jídlem či stresem a podpoří správné trávení. Pomůže Vám také při pocitech plnosti či nechutenství. Tento jedinečný nápoj skvěle doplňuje léčbu funkčních onemocnění zažívacího ústrojí a je vhodný při rekonvalescenci. Doporučená cena 130,- Kč. Více na www.herbadent.cz vino-maltoferrochin.jpg
Maltoferrochin 750 ml
Železité sladové víno pomáhá při chudokrevnosti a zvyšuje odolnost organismu proti stresu. Jde o nápoj s vysokým obsahem železa, které se díky výtažku z kůry chinovníku snadno a účinně vstřebává v zažívacím traktu. Vyrovnává tak nedostatek železa v těle, který často způsobuje nervozitu a stres. Víno se doporučuje i lidem, u kterých dochází ke ztrátám železa. Například při různých formách krvácení, po operaci, při silné menstruaci nebo při sníženém vstřebávání železa v tenkém střevě. Doporučená cena 130,- Kč. Více na www.herbadent.cz
Vyváženě nasládlá a jemně kořeněná chuť nápojů je výsledkem několikaměsíčního dozrávání v klasických dubových sudech. Lahodná vína obsahují 13,5 procenta alkoholu, nejsou vhodná pro děti, těhotné ani kojící ženy. Jinak se doporučuje 1 – 2 sklenky denně.
K dostání jsou v lékárnách a prodejnách zdravé výživy. Více na www.herbadent.cz
Jak se psala historie
Čeští lékárníci využívali sílu medicinálních vín k podpůrné léčbě nemocí minimálně od
17. století. V roce 1897 vstupují na trh s převratnou novinkou bratři Vladimír a Vavřinec Svatkové - jeden lékárník a druhý cestovatel, který vozí bratrovi cizokrajné bylinky. Na pražském Smíchově se tak rodí sladová vína s blahodárnými účinky na žaludek a chudokrevnost. Prakticky okamžitě nacházejí oblibu u zákazníků doma i ve světě. Už v roce 1900 získává firma Svatek a spol., první kvasírny a sklepy maltonových vín, jednu z hlavních cen na světové výstavě v Paříži. Se zdravotními sladovými víny pak sklízí uznání také na výstavách v Bruselu, v Amsterodamu či v Londýně.
„Vyřezávaný dubový sud, který v roce 1900 putoval na pařížskou výstavu, je chloubou našeho smíchovského sklepení,“ říká Pavel Zavadil, jeden z majitelů firmy HERBADENT, která ve víc než stoleté tradici přírodních medicinálních vín pokračuje. „Výroba stále vychází z originální receptury Dr. Svatka z roku 1897,“ dodává.
O firmě HERBADENT s. r. o.
Společnost HERBADENT není jen o výrobě přírodních medicinálních vín. Už přes půl století vyrábí také bylinné dentální přípravky s léčivými účinky. Díky nejvyšší kvalitě, účinnosti a harmonii směsi 7 léčivých rostlin patří přírodní dentální řada Herbadent ke špičce na trhu. Gelová zubní pasta, gel a roztok na dásně či ústní voda mají trvalou podporu spokojených zákazníků. Stejně jako léčebné bylinné koupele určené pro relaxaci a uvolnění svalového napětí. Výrobce v roce 2003 obhájil povolení k výrobě léčiv a získal certifikát ISO 9001:2000. Společnost HERBADENT je partnerem nadace Světluška, která pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×