Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zdravé mlsání s Mlékárenským výrobkem roku

18. 6. 2010

Obrazek

Honí vás či vaši ratolest mlsná? Nevadí, nyní se dá mlsat i zdravě s Mlékárenským výrobkem roku –Choceňským pomazánkovým vanilka.
 
Českomoravský svaz mlékárenský ocenil vanilkové Choceňské pomazánkové titulem Mlékárenský výrobek roku 2010 v kategorii Másla a mléčné pomazánky. Nová, netradiční chuť je ideální pro naše nejmenší, ale i pro dospělé, kteří si rádi zamlsají, ale přitom chtějí jíst zdravě.
 
Vanilkové pomazánkové vzniklo spojením smetanového jogurtu, pomazánkového másla a oblíbené vanilky. Jde o sladkou pomazánku s nízkým obsahem tuku, cukru, nízkou energetickou hodnotou (ve srovnání s obdobnými pomazánkami), a přitom bez konzervačních látek. Je ideální na svačiny, přípravu sladkých jídel i desertů.
 
Inspirace nejen pro sváteční chvíle:
 
Trio buchta
 
Ingredience:
Choceňské pomazánkové máslo vanilka, 4 vejce, 30 dkg cukru, olej, 20 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, ¾ l mléka, 2 mandlové pudinky, čokoládu na dozdobení
 
Postup:
Ušleháme 4 žloutky, 15 dkg cukru, 1 dcl studené vody a 1 dcl oleje. Přidáme 20 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva a sníh ze 4 bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Ze ¾ l mléka, 2 mandlových pudinků a 15 dkg cukru uděláme pudink. Horký pudink nalijeme po lžících na syrové těsto. Pečeme při 200°C. Choceňské pomazánkové máslo s vanilkou smícháme se zakysanou smetanou a rozprostřeme na horkou buchtu. Navrch nastrouháme čokoládu.

 

Více receptů lze najít na www.schutidotoho.cz, kde je možné se také podělit s ostatními o skvělé nápady, jak překvapit nejbližší nějakým novým receptem.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×