Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapomeňte na únavu a deprese a začněte se hýbat. Nejlépe venku

28. 9. 2011

Už je to tu zase. O slovo se hlásí déšť, bláto a vlezlá zima. Stmívá se čím dál dříve, což člověku energii rozhodně nepřidává, a vy najednou zjistíte, že váš akční letní režim zmizel a místo pravidelného sportování si doma pravidelně vaříte čaj a posté koukáte na stejný film. Myslete ale na to, že i zima trvá jen pár měsíců a potom začne ten hubnoucí kolotoč nanovo.nepojmenovany-1.gif  

Přestaňte se proto vymlouvat na počasí a začněte sportovat venku. Budete zírat, jak vás chladný vzduch probudí a nabije a kolik toho díky němu najednou zvládnete. Pokud vás ale ani to nepřesvědčilo, začněte prostě nákupem správného sportovního oblečení. Pokud ještě zvolíte správně zářivé barvy, bude určitě tou nejlepší motivací. 
Na procházky podzimním sychravým počasím budete potřebovat lehkou goretexovou bundu, která vás ochrání před větrem a deštěm, a když náhodou vysvitne sluníčko, snadno ji sbalíte do batohu. Krásná je třeba bunda Beta AR Jacket Women´s s čistým, přímočarým střihem od značky Arc´teryx za 12 790 Kč s membránou GORE-TEX, která nepropustí ani kapku dovnitř, zároveň ale nechá vaše tělo dýchat. Velmi důležité jsou i nepromokavé kalhoty, například Arc´teryx Beta AR Pant také se spolehlivou  goretexovou úpravou. Seženete je v HUDYsportu je za 8150 Kč.
Běhat se dá i v ziměnepojmenovany-2.gif
To, že běhání může být v teplých dnech velmi příjemné a navíc tělu prospěšné, není žádná novinka. Běhat se však dá i v zimě. Ačkoli se člověku zpočátku do zimy nechce, je to velmi osvěžující záležitost. Běhání, zvlášť v chladnějším počasí podporuje krevní oběh, rozhýbává metabolismus. Takže místo zpomaleného trávení, pocitu těžkosti a lenosti, se budete cítit svěží a lehká, plná energie. Určitě je ale dobré nepodcenit oblečení, aby nedošlo k prochladnutí, především pokud se při běhání na chvíli zastavíte na protažení. Základem by mělo být teplé funkční prádlo (např. triko s dlouhým rukávem od Direct Alpine, v HUDYsportu za 790 Kč). Na něj stačí pohodné triko a lehčí bunda (třeba krásná nepromokavá bunda Core od Wild Roses s membránou GORE-TEX). V každém ročním období jsou pak nezbytné pohodlné boty, které odtlumí nárazy (Wild Cat, La Sportiva, v HUDYsportu za 2290 Kč).
Pěšky do práce
nepojmenovany-3.jpgNezkracujte si cestu do práce jen kvůli nízkým teplotám a místo toho si pořiďte pořádně teplý kabát. S ním potom klidně můžete vystoupit o zastávku či dvě dříve a zbytek trasy dojít pěšky, což prospěje nejen vašemu zdraví, ale i postavě.
Pokud při tom nechcete vypadat jako sněhulák, zvolte elegantní, a přesto spolehlivě funkční kabát Sylva Parka Women’s od značky Arc’teryx, který v HUDYsportu koupíte za 10 450 Kč. Není prošívaný, takže nemá žádná „chladnější“ místa a díky anatomickým klínům vás nebude omezovat v pohyblivosti.
Ideální čas na změnu
nepojmenovany-4.jpgPrávě doba unaveného počasí je ideální na to, abyste zkusila něco neobvyklého. Co třeba lezení po skalách? „Miluji ten pocit, když se mi povede vylézt nějaká pro mě těžká cesta. Je úžasné, že díky lezení můžu trávit hodně času venku v krásné přírodě, hodně cestovat a poznávat různé kouty světa,“ říká profesionální lezkyně a členka HUDYteamu Edita Vopatová, která má v 18 letech za sebou neuvěřitelná dobrodružství.
V chladném počasí jsou na lezení nejlepší dlouhé pohodlné kalhoty (třeba růžové kalhoty z bavlny se zesilujícími prvky Hubbella CO Pant Women’s od značky Salewa za 2190 Kč) a tričko s dlouhým rukávem (například šedivé triko s barevným potiskem Rainbow Neck od značky Wild Roses za 1390 Kč, jehož vnitřní počesaný stretch vám poskytne maximální pohodlí).
V zimních měsících je dobré s sebou mít ještě péřovou bundu pro rychlé zahřátí. Mít jen tričko a silnou bundu je totiž při lezení pohodlnější než s sebou brát tři vrstvy oblečení. Svým precizním zpracováním vás určitě nadchne Mitra Jacket od Sira Josepha za 6490 Kč, která je k dostání v černé, modré nebo žluté barvě.
V HUDYsportu samozřejmě seženete i spoustu nových modelů oblečení na klasické zimní sporty jako je lyžování či běžky. 

Více na www.hudy.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×