Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápach z úst je nepříjemný společník

12. 6. 2011

Příčiny a řešení zápachu z úst a tělesného pachu.

Pro mnohé z nás je tento problém velkým tabu, na který poukázat vhodným způsobem nedokáží ani nejbližší lidé z okolí postiženého. Přitom je toto tabu medicínským problémem, při němž na věku ani pohlaví nezáleží. Problém s ním míváme alespoň občas téměř všichni bez rozdílu. Zápach z úst. Nepříjemný společník, jehož přítomnost enormně stěžuje a znepříjemňuje soukromé i pracovní vztahy a společenský život všeobecně. Je v podstatě problémem, který způsobují různé organické procesy v našem těle. Měli bychom o něm hovořit a hledat řešení.
 
bez-nazvu-1.jpgPříčiny zápachu z úst...
...mohou být různé. Jednou z nejčastějších je plyn vznikající při rozkládání bíkovin po požití potravy. Zdrojem zápachu jsou například zbytky jídla, které se při konzumaci zůstávají mezi zuby. Za normálních okolností se tyto zbytky vyplavují slinami, v některých případech (například ve spánku nebo při nižší produkci slinných žláz) se zbytky potravy ze zubů nevyplavují dostatečně. Pokud nejsou rychle odstraněné mechanicky, zubním kartáčkem, stávají se potravou pro bakterie žijící v dutině ústní, které zbytky jídla rozkládají. Tímto procesem vzniká nepříjemně zapáchající plyn, který je v tomto případě zdrojem zápachu z úst.
 
To samé způsobuje i konzumace vysoce aromatických potravin a nápojů jako je například cibule, česnek, černý čaj či káva. Jejich rozklad žaludečními šťávami v žaludku způsobuje, že plyn při tom vznikající vychází ven přes ústní dutinu. Kromě zápachu z úst však takovéto potraviny zapříčíní i tělesný pach. Aromatické látky se totiž vylučují i skrz póry pokožky.
 
Vědeli jste, že při redukčních dietách a očistných kúrách člověk svému okolí nevoní zrovna vábně? A nepomohou tu ani parfémy a za jiných okolností účinné deodoranty.
Při dietách, kdy organismu odpíráme přísun sacharidů, si tělo jejich nedostatek v metabolickém procesu nahrazuje vytvářením tzv. ketonových tělísek, které človek vydychuje a které nepříjemné páchnou acetonem. Stejně tak i v případě redukčních diet resp. v případě prázdného žaludku vzniká stejně typický acetonový zápach. Acetonem v těchto případech páchne celý člověk, neboť se pach vylučuje i pokožkou.
 
Dalšími častými příčinami zápachu z úst a tělesného pachu je nedostatečná ústní hygiena, zkažené zuby a různé záněty v ústní dutině či krku, méně častými příčinami jsou poruchy látkové výměny, hormonální změny a choroby trávicího traktu.
 
 
Řešení?...
Řešení se nabízejí různé, ale ne všechny jsou spolehlivé. Časté čistení zubů je časově náročné a ne vždy máte po ruce umývadlo a zubní pastu s kartáčkem. Čištění řeší navíc pouze zápach z ústní dutiny, nikoliv ten původem ze žaludku. Žvýkačky představují pomoc při nedostatku slin, ale zápach překryjí jen na omezenou dobu.
 
 
Jaký je tedy spolehlivý a hlavně dlouhodobě zápach potlačující způsob boje proti tělesnému pachu a zápachu z úst?
 
...snazší, než jste si mysleli
Chlorofyl – zelené farbivo nacházející se ve všech listech rostlin a stromů, které přemění sluneční záření na energii v procesu zvaném fotosyntéza asi všichni znáte. Ale věděli jste, že chlorofyl prokázal vlastnosti účinného neutralizéra pachů? V boji proti zápachu z úst a telěsnému pachu nám tedy silného spojence dává příroda.
 
Chlorofyl snižuje aktivitu některých enzymů podílejících se na rozkladu bílkovin, čímž zabraňuje vzniku pachů. Buď napadá již vzniklé bílkovinové sloučeniny, které zapáchají nebo proces rozkladu bílkovin přetváří na jiné procesy ještě před vznikem páchnoucích sloučenin.
Vlastnosti chlorofylu využila na výrobu potravinového doplňku proti zápachu z úst a jiným tělesným pachům spoločnost Quiessier Pharma, která na český trh přináší produkt zabraňující vzniku nepříjemných pachů ješte před jejich vznikem.
 
 stozzon_tbl.jpg
Stozzon – vaše zvýšené sebevědomí
Chlorofylové dražé Stozzon, které obsahuje účinnou sloučeninu chlorofylu a mědi, působí rychle a účinně. Je přírodním potravinovým doplňkem, jehož hlavní složka se získavá přímo ze zelených listů. Stozzon účinně brání vzniku nepříjemných pachů, ať už způsobených požitím aromatických potravin nebo přetrvávajícím tělesným pachem a zápachem z úst v důsledku nedostatku slin, chorob zažívacího traktu nebo poruch metabolismu. Nemá nijaké vedlejší účinky a dá se koupit v lekárnách. Ať už vás čeká první rande, důležitá pracovní schůzka, večer s přáteli nebo jen pro vlastní dobrý pocit, užijte přírodní chlorofylové dražé Stozzon a přestaňte se trápit tím, zda vám náhodou z úst není cítit ten pstruh na česneku, co jste měli k obědu:-).   
 
K dostaní v lekárnách. Balení 20 a 40 tablet, cena 87 a 149 Kč.
 

Více informací najdete na www.stozzon.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×