Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vychutnejte si originální dezerty a nanuky z tyčinek ORION

8. 7. 2013

Léto je v plném proudu a s ním i čas na lahodné dezerty. Vyzkoušejte jeden z následujících originálních receptů s tyčinkami ORION a oslňte tak všechny své známé. Pokud ale nechcete trávit horké dny u rozpálené trouby, zkuste jeden z receptů na lahodné nanuky. Ke kávě či jen tak pro radost, jejich lehkou chuť si určitě zamilujete.

 
Banánovo-mangové muffiny
gre_5962-small.jpgNa 8 muffinů potřebujete: 2 vejce, 80 g cukru krupice, 100 g hladké mouky, 100 ml oleje, 50 ml vody, 1 banán, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
Na krém: 2 lžíce zakysané smetany, 200 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce másla, 1 tyčinka ORION Margot s chutí Manga
Postup: Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte cukr, olej, kousky banánu, vodu a vše na nejvyšší rychlost ručním šlehačem rozmixujte. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, sníh z bílků a těsto nechte propojit. Naplňte jím košíčky na muffiny a pečte je při 180 stupních Celsia asi 25 minut.
Když vychladnou, připravte krém. Vyšlehejte smetanu ke šlehání a přidejte zakysanou smetanu, změklé máslo a tyčinku Margot s chutí manga, kterou rozdrobte mezi prsty. Krém na muffiny navršte a můžete podávat.
 
Šarlota s jahodami
gre_6053-small.jpgNa dortovou formu o průměru 20 cm potřebujete: balíček cukrářských piškotů, 10 tyčinek ORION Jahody v čokoládě, 500 g polotučného tvarohu, 200 g zakysané smetany, želatinový ztužovač do krémů, 6 lžic cukru krupice, dortové želé, 250 g čerstvých jahod.
Postup: Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Po jejím obvodu střídavě rozmístěte cukrářské piškoty a půlky Jahod v čokoládě. Nezapomeňte i dno pokrýt kousky piškotů! Želatinový ztužovač připravte dle návodu na obalu, přimíchejte do něj tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a také zbytek Jahod v čokoládě, nakrájené na kousíčky. Krémem naplňte připravenou dortovou formu. Navrch nasypte půlky jahod, přelijte dortovým želé a dort nechte vychladit.
 
Jahodové nanuky s kousky čokolády
gre_6080small.jpgNa 6 nanuků potřebujete: 200 g ricotty, 3 tyčinky ORION Jahody v čokoládě, 2 lžíce cukru krupice, 200 ml smetany ke šlehání
Postup: Do mísy vložte ricottu, cukr a tekutou smetanu. Mezi prsty promněte jeden a půl tyčinky Jahody v čokoládě a přidejte je k základu. Vezměte do rukou šlehač a jen krátce nanukovou náplň rozmíchejte na nejvyšší otáčky – získá lehce růžovou barvu. Zbytek tyčinek nakrájejte na malé kousky. Na dno formiček pak nasypte vždy trochu pokrájených tyčinek, zalijte krémovou náplní a vložte do mrazáku minimálně na dvě hodiny.
 
Mango fantazie s jogurtem
gre_6099small.jpgNa 6 nanuků potřebujete: 2 tyčinky ORION Margot s chutí manga, 200 g bílého jogurtu, 200 ml smetany ke šlehání, 2 lžičky cukru
Postup: Do mísy nalijte jogurt, vychlazenou smetanu i cukr. Vezměte mezi prsty tyčinky Margot s chutí manga a rozdrobte je (nebojte se, jde to snadno). Metličkou krémovou hmotu dobře promíchejte tak, aby se její jednotlivé části spojily. Naplňte jí připravené formičky na nanuky a dejte asi na dvě hodiny do mrazáku.
 
Citrusová dřeň s čokoládou
gre_6073small.jpgNa 4 nanuky potřebujete: 2 pomeranče, 2 tyčinky ORION Pomeranče v čokoládě, 100 ml vody, 1 grep, 2 lžíce cukru
Postup: Pomeranče oloupejte, rozdělte na měsíčky a letmým promnutím zbavte peciček. Měsíčky pak vložte do hlubší misky, přilijte šťávu z jednoho grepu, vodu a pomeranče ponorným mixérem rozšlehejte na kaši. Přidejte cukr a tyčinky, které ovšem nakrájejte na malé kousky. Náplň ještě jednou promíchejte, přelijte ji do formiček a vložte do mrazáku asi na 2 hodiny ztuhnout.
 
 
Tipy navíc
- Nanuky jsou skvělé i s čokoládovou polevou. Není na ní nic složitého – stačí rozehřát čokoládu nebo čokoládovou tyčinku (vynikající jsou ORION Ledové kaštany), zmrzlý nanuk do ní krátce ponořit, nechat okapat a máte hotovo.
- Na to, aby byly nanuky veselejší, existuje spousta fíglů. Tím nejjednodušším je přidat do základu rozmixované barevné ovoce nebo si trochu pomoci potravinářskými barvami – vždy stačí jen kapka.
- Formičky na nanuky dnes seženete běžně v kuchyňských potřebách, ceny začínají na 50 korunách za sadu. Můžete si ale vystačit i s domácí výrobou – poslouží vám k tomu menší kelímky od jogurtů, alobal a malá dřívka. Nanukovou směsí naplňte dobře umyté kelímky, zakryjte je dvojitou vrstvou alobalu a v místě, kam chcete zabodnout dřívko, si připravte nožem menší otvor.
- Děti jistě potěší i nanuk s obrázkem. Jak na něj? Připravte si barevné tužší ovoce (mango, broskev, ananas) a uřízněte z něj plátek o šířce 1,5 mm. Pak zapojte do hry vánoční vykrajovátka. Hvězdičku, srdíčko nebo třeba malá kolečka pak přitiskněte zevnitř na stěnu formičky na nanuky a opatrně ji naplňte.
 
O ORIONu a Nestlé:
Tradiční značka cukrovinek ORION patří největší potravinářské společnosti světa Nestlé, založené již roku 1866. Nestlé zaměstnává více než 280 000 zaměstnanců ve 443 závodech 81 zemí. Na českém trhu působila již mezi lety 1890 až 1948, ale její moderní historie u nás se datuje od roku 1992, kdy se stala strategickým partnerem privatizace Čokoládoven, a.s. V současnosti má v České republice dva závody: ZORA v Olomouci a SFINX Holešov. Právě závod ZORA, založený již v roce 1898, je místem, kde jsou vyráběny populární tyčinky ORION. Nestlé dodává na český trh také další populární značky potravin, například Maggi, Nescafé, Granko, Bon Pari, či Mövenpick, dále kojeneckou a dětskou výživu Nestlé, klinickou výživu a také krmivo pro zvířata značek Purina-one, ProPlan, Friskies či Gurmet.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×