Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vizitka každé ženy – krásné a zdravé ruce a nehty

10. 2. 2011

Vizitkou každé ženy jsou dokonale upravené nehty. Nikdy nemáte příležitost udělat dvakrát první dojem. Zrovna ruce a nehty majitelku představí a vypoví o ní spoustu důležitých maličkostí. Proto je třeba věnovat se péči o nehty a ruce pravidelně a důkladně. Na českém trhu je k dostání skvělý pomocník - tobolky Revalid.bez-nazvu-1.jpg

Každodenní namáhání pokožky rukou, ať již v zaměstnání či při domácích pracích, přispívá k lámavosti nehtů, tvorbě záděr a celkovému vysušení rukou.
Počasí také hraje do určité míry svou roli. V každé roční době musíme pokožce rukou a tím i nehtům věnovat dostatečnou péči.
Zimní období má ale bezesporu větší negativní dopad na vysoušení pokožky rukou a zdravé nehty.
 
Péče o ruce a jejich pokožku
 
Na suchou pokožku rukou se doporučuje použití hydratačního glycerinového mýdla a samozřejmě hydratačního krému. Alespoň jednou týdně je dobré dopřát svým rukám masáž.
Tip redakce: Po umytí mýdlem ponořte ruce nejdříve do masážního oleje nebo jen potřete krémem na ruce. Jednotlivé prsty masírujte odshora dolů, poté namasírujte vnitřní stranu dlaní. Zapomenout nesmíte také na jemnou masáž kůžičky okolo nehtů - zabráníte tak tvorbě záděr. Velmi příjemná je i masáž namáhaného zápěstí (např. z manipulace s počítačovou myší). Na závěr celé této procedury položíme ruce na rovnou podložku a několikrát je od konečků prstů přes hřbet ruky a zápěstí pohladíme. Věnujete-li svým rukám pravidelně čas, věřte, že se vám odvděčí.
 
Péče o nehty
 
Jak správně udělat manikúru? Základ v péči o nehty tvoří především kvalitní pilník. Nehty pilujte od kraje do středu do tvaru oválu nebo obdélníku.
Pokud si nehty nelakujete, přeleštěte si je leštičkou na nehty. Budou se krásně lesknout a navíc jim to prospěje.
 
Jemnou kůžičku kolem nehtů nikdy nestříháme! V ideálním případě namočíme prsty na několik minut do vlažné olejové lázně a potom kůžičku kolem nehtů opatrně zatlačíme dřevěnou tyčinkou.
Vyhneme se tím tvorbě nepříjemných záděr.
 
Abychom se vyhnuly nepříjemnému zbarvení nehtů po výrazných barvách laků, nanášíme vždy jako první vrstvu lak bezbarvý, nejlépe speciální podkladový, vyživující a zvlhčující.
Stará, částečně setřená vrstva barevného laku vypadá velmi nehezky, proto nehty raději odlakujte hned, jak zpozorujete první nedokonalosti. Je lepší používat odlakovače bez acetonu a s obsahem ochranných látek, vitaminu E nebo lanolinu.
Přes všechny tyto preventivní opatření jako je používání šetrných odlakovačů a laků, používání podkladových laků a podobně, nehty často velmi trpí nejrůznějšími neduhy jako je třepení, lámavost.
 2.jpg
Na českém trhu je k dostání léčebná kúra v podobě želatinových tobolek, které nejen příznivě působí na kvalitu slabých a lámavých nehtů, ale zároveň příznivě ovlivňují kvalitu a růst vlasů. Tento volně prodejný lék je dostupný v balení 30, 120 nebo 270 tobolek v ceně od 195 Kč (vč. DPH)
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×