Jdi na obsah Jdi na menu
 


Umění riskovat nebo umění podvádět?

28. 2. 2010

ObrazekPotřeba pokoušet štěstí a umění hazardního hraní je staré jako lidstvo samo a každý archeolog vám potvrdí, že i nejstarší dochované primitivní hrací kostky, datované roky 6000 až 3500 př. n. l., byly podvržené. Lidé jsou od nepaměti posedlí vítězstvím a jsou připraveni riskovat cokoliv jen proto, aby se nějakým způsobem na úkor druhých obohatili.

 

 

V historii jsou zaznamenány případy osobností, které zanechaly v dějinách hazardního hraní výraznou stopu. Tak například budete-li mít po boku Rogera Blacka, přezdívaného Black Jack, tak se stanete postrachem výherních automatů. Za posledních pětadvacet let se tento téměř šedesátiletý Američan stal souřástí herního kolotoče v Las Vegas a během svého působení v tamějších kasinech si odnesl několik milionů dolarů ve výhrách. V sedmdesátých letech byli Black a jeho bratr Jerry známi jako nejgeniálnější vybírači herních automatů. Mezi lety 1976 a 1979 z velkých kasin v Las Vegas uzmuli neuvěřitelných deset milionů dolarů! Když byli konečně zadrženi, Black byl odsouzen k patnácti letům vězení. Když byl Black v lednu 1991, pět let před vypršením trestu, na kauci propuštěn, začal ihned pracovat na přístroji, díky němuž lze přelstít novou generaci herních automatů řízených mikročipy, a netrvalo to ani pár let a byl to zase on, kdo na nové automaty vyzrál starými triky.

 

Obrazek


Postrachem britských kasín se zase stal Patric Ryan. Za posledních deset let byl tomuto třiačtyřicetiletému muži zakázán vstup do každého větší kasina v Británii a do mnoha dalších v jiných zemích. Nicméně Raynův zločin, pokud to tak nazveme, nepatří do dějin značení karet či vyměňování balíčků. Tento člověk má jednoduše takovou paměť jakou nemá žádná jiná lidská bytost na této planetě. A jeho umění má také vysokou cenu. Ryan dokáže co hodinu v kasinu vyhrát deset tisíc dolarů. Bylo zjištěno, že Ryan si za necelých třiatřicet vteřin zapamatoval pořadí všech karet v balíčku. Dokonce si zapamatoval přesné pořadí v dvaapadesáti balíčcích najednou, a přitom viděl každou kartu jen jednou. To znamená celkem 2704 karet! Netřeba dodávat, že jeho nadání, které je jako stvořené k tomu, čemu se v kasinech říká "počítání karet", z něj činí nejnebezpečnější stvoření ve světě hazardního hráčství. V Největším nebezpečí jsou před jeho strašlivými schopnostmi stoly, kde se hraje black jack. Pro Ryana jsou kasina bankami s otevřenými pokladnami a otevřenými trezory. Prachsprosté podvody jsou jedna věc, ale na druhé straně existují i lidé, kteří podvod a klam povznesli do umělecké formy a jejichž činy zaslouží respekt či aspoň jistou dávku uznání.

 

Obrazek


To jak se dají jednoduše, ale i složitě obelstít téměř všichni lidé, a to nejen v kasínu, se můžete přesvědčit také díky známé trojice profesionálních podvodníků Alex, Jess a Paulovi, kteří se nyní přesunuli do Las Vegas, aby právě tam vyzkoušeli své nejodvážnější kousky! S fascinujícími triky, jejichž oběťmi se mohou stát hoteloví hosté, hráči či samotní zaměstnanci kasin se můžete seznámit prostřednictvím nových dílů seriálů Mistři švindlu v Las Vegas vysílaného na televizní stanici Spektrum, a to od 14. února pravidelně každou sobotu a neděli v 17:20 a 18:00 hodin. Dokumentární seriál přináší poutavou reality show, kde se můžeme zblízka seznámit s triky a šikovnými způsoby, jakými lze obalamutit, převézt a obrat lidi o peníze, díky jejich nepozornosti či důvěřivosti.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×