Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trápí vás v létě pigmentové skvrny? Víme, jak se jich zbavit!

medvedice-lekarska-s-kyselinou-kojovou.jpgS pigmentovými skvrnami mají potíže ženy v každém věku, a to zejména v létě, kdy na nás téměř ze všech stran svítí sluníčko. Nejčastěji se objevují na obličeji, krku a na rukou. Mohou být i dědičného původu, nejčastěji jsou však výsledkem UV záření. Základem je důkladná prevence. Pokud ji ale podceníte, vsaďte na kosmetiku s bělícími látkami. Odborníci doporučují kyselinu kojovou nebo medvědici lékařskou.

 
Takzvané hyperpigmentační skvrny jsou velmi častým a mnohdy špatně řešitelným výsledkem poškození kůže UV zářením. Vznikají zvýšeným ukládáním pigmentu do sluncem poškozovaných kožních buněk jako jejich obrana proti UV záření. Skvrny se odstraňují velmi obtížně a ne vždy se stoprocentním úspěchem. „Výborným prostředkem je chemická látka nazývaná hydrochinon. Ta je však pro své vedlejší účinky v EU zakázána. Naproti tomu je ale volně k dostání v USA. V Evropě máme k dispozici řadu bělících látek. Nejúčinnější se zdá ale být kyselina kojová nebo medvědice lékařská, popřípadě jejich kombinace. U těchto látek nejsou známé žádné negativní vedlejší účinky,“ uvedl český estetický a plastický lékař MUDr. Michael Entner, který před časem vyvinul svou vlastní kosmetickou řadu. V té nechybí ani zesvětlující a rozjasňující sérum, jehož základem je právě kombinace přírodního extraktu z bobulí medvědice lékařské a kyseliny kojové. Přípravek sjednocuje barevný tón pleti a odstraňuje její hyperpigmentaci. Nejlepší ochranou před pigmentovými skvrnami je však podle lékařů prevence. „Vycházet na slunce bez ochranného faktoru alespoň 20 USF je v dnešních dnech spíše hazardem, a to neplatí jen u vody při koupání, ale také při každodenních aktivitách,“ podotkl MUDr. Entner. Ultrafialové záření je totiž jedním z nejzávažnějších faktorů poškozujících kůži, způsobujících její předčasné stárnutí a vyvolávajících rakovinu.
 
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×