Jdi na obsah Jdi na menu
 


SVATÁ TROJICE PRO TRENDY CVIČENÍ

28. 6. 2014

Pokud jste se právě rozhodli, že se vrhnete do cvičení, nesmí vám doma chybět balanční pomůcky. Které jsou dnes in? Které jsou nejlepší? Vybrali jsme pro vás „Svatou trojici“ nejnovějších a nejúčinnějších fitness pomůcek, se kterou procvičíte celé tělo rychle, zdravě a hlavně komplexně, kdykoli a kdekoli. Stačí vám 4 m2 a 15 min.

 Na prvním místě je novinka - závěsný systém Multitrainer inSPORTline, který v tréninku používá také Kateřina Pauláthová reprezentantka ČR ve sjezdovém lyžování a řada dalších sportovců. Balanční podložka (Dome) a gymnastický míč jsou pak kromě posilování výbornou pomůckou i na protahování.
Kvalitní a přitom cenově dostupné pomůcky pro crossfit a kruhový trénink, zkrátka drobný fitness najdete v nejširším výběru např. na e-shopu největšího českého výrobce a dovozce fitness vybavení INSPORTLINE
Můžete se pro začátek nechat inspirovat našimi kruhovými tréninky, které pro nás připravila Mgr. Dominika Srnáková, reprezentantka ve vzpírání, kajakářka a dlouholetá osobní trenérka. Vyberte si variantu pro začátečníky nebo pokročilé.
 
1.jpgMultiTrainer inSPORTline - závěsný posilovací systém je nejžádanější fitness pomůckou. Během několika cviků a minut posílíte a zpevníte celé tělo, včetně vnitřního svalstva. Stačí Vám jen vaše vlastní tělo a MultiTrainer. Obtížnost cvičení si volíte sami výběrem a způsobem provedení konkrétních cviků. Systém se skládá z popruhů, které lze snadno uchytit do dveří, na strom či jiný opěrný bod. Součástí balení je tréninkové DVD, uchycení do dveří a uzavíratelný obal. Cena 1 490 Kč s DPH.
 
 
2.jpgVšestranná balanční podložka inSPORTline Dome je skvělým doplňkem pro aerobní a balanční cvičení i protahování. Metoda balančního cvičení pomáhá při odstraňování bolestí zad a kloubů a dochází při ní ke zpevňování postavy i vnitřního stabilizačního svalstva, které se jinak velmi těžko posiluje. Pomocí pružných madel snadno procvičíte svaly horních i dolních končetin. Podložku lze otočit vzduchovou komorou směrem k zemi a provádět balanční cvičení i na pevné části. Upuštěním tlaku pak lze upravovat obtížnost cvičení. Cena 1 790 Kč s DPH.
 
 
3.jpgGymnastický míč inSPORTline Comfort Ball je vyroben z vysoce pevného, nepraskajícího a odolného PVC s nosností 600 kg a protiskluzovou ochranou. Součástí balení je vždy ruční pumpa a instruktážní DVD. Míče jsou vhodné pro všestranné využití při fitness, kardio a rehabilitačních cvičeních. Lékaři a fyzioterapeuti doporučují používat míč na 2-4 hodiny denně také na sezení místo klasické židle. Cena 319 Kč s DPH.
 
 
KRUHOVÝ TRÉNINK DOMA ZA 15 MIN
Kruhový trénink je cvičení, ve kterém rychle po sobě zařazujeme různé cviky na jednotlivé svalové partie, až vytvoří „kruh“. Tento kruh pak 3 až 4 krát za sebou opakujeme v tzv. sériích. Smyslem kruhového tréninku je, abyste po skončení jednoho cviku co nejdříve zahájili další, není zde proto prostor pro pokles tepové frekvence a celkové zklidnění. Odpočinek přichází na řadu až po odcvičení celé série cviků.
Kolik cviků a jaké?
Odcvičeno můžete mít za 15 minut, ale i za 60 minut. Ideální je zařazovat komplexní cviky (např. kliky, angličáky, dřepy), při kterých se zapojuje více svalových skupin, ale i cíléné cviky na posílení různých partií těla. „Rozhodně doporučuji do kruháčů cviky na balančních pomůckách, kde zapojíte všechny svaly a klouby a dokonce i stabilizační svalstvo podél páteře, které se jinak strašně těžko posiluje.“, říká Mgr. Dominika Srnáková, reprezentantka ve vzpírání, kajakářka a dlouholetá osobní trenérka. Je vždy lepší upřednostnit kvalitní provedení cviků, než jejich kvantitu, v jedné sérii byste měli zařadit 5-10 cviků.
„U jednotlivých cviků buď počítáte opakování, nebo si určíte, že je budete cvičit po určitý časový úsek. Takže můžete třeba zařadit deset sklapovaček nebo cvičení sklapovaček po dobu například třiceti sekund.“, vysvětluje varianty kruhového tréninku Dominika. „Podle aktuálního fyzického stavu si volíte délku i formu přestávek.“ Žádný trénink tak nemusí být stejný, POZOR, ani stejně náročný!
Tipy pro efektivnější cvičení:
•        Před samotným kruhovým tréninkem nezapomeňte na zahřívací fázi – aerobní aktivitu (ideálně pomalý běh) a rozcvičení.
•        Do kruhového tréninku zvolte 5-10 cviků, které dobře zvládáte. Kvalita je víc než kvantita!
•        Aby bylo cvičení opravdu účinné, vyplatí se v rámci jedné série nedělat přestávky mezi cviky. Pro začátečníky jsou ideální pauzy 20-30 vteřin.
•        Kromě čistě posilovacích cviků zařaďte i ty, které jsou náročné spíše „dechově“, tzn. různé skoky a výskoky.
•        Pokud se rozhodnete provádět cviky na čas, uvědomte si, o jak obtížná cvičení se jedná (cvičit půl minuty například kliky je poměrně náročné, naopak stejnou dobu provádět poskoky nebo pochodovat na místě poměrně snadné.

nepojmenovany-1ff.jpg

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×