Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slízněte smetanu

Smetana – lahodný krém, který dokáže zjemnit a povznést kdejaký pokrm. S oblibou se používá do omáček, polévek, ale i sladkých krémů či těst. Díky smetaně získá jídlo nadýchanou a krásně spojenou konzistenci. Ve správné kuchyni by tedy rozhodně tento pomocník rozhodně neměl chybět. yoplait_smetana_12-.jpg

Pravá smetana je nejtučnější částí mléka, která se usazuje na jeho povrchu. Získává se sbíráním nebo odstřeďováním a v obchodě se prodává sladká či kysaná (v řadě jazyků se původně ruský výraz smetana užívá právě pro zakysanou smetanu). Zakoupit ji můžete v různých procentech tučnosti. Smetana s 12 % tuku je vhodná na vaření, od 30 % je pak používána ke šlehání – tato smetana se pak nazývá šlehačka.
yoplait_smetana_30-.jpgNovinka, kterou můžete mít stále po ruce – nejen o Velikonocích
Na trhu se nyní objevila novinka od značky Yoplait. Hladký krém, který se rozplývá na jazyku, je vyroben z prvotřídního mléka. Yoplait smetana je extra hustá, ale na druhou stranu velmi jemné konzistence lahodné chuti.
Je vhodná k výrobě šlehačky, pro přípravu cukroví, zákusků, krémů, omáček, krémových polévek, zmrzlin, čokolády či dalších cukrovinek.
Díky smetaně mají pokrmy krémovou chuť, zajišťuje stabilitu při pečení a vhodnou konzistenci pokrmu při vaření. Dodává jemnost a nadýchaný objem.
Velkou předností nových smetan je jejich praktické balení. Díky ergonomickému a hlavně znovu uzavíratelnému obalu může být smetana stále po ruce a k opětovnému použití. Nemusíte se bát, že se v případě otevření rychle zkazí. Postupnému použití je přizpůsoben i obsah – rodinné balení 400 ml kvalitní smetany.
Smetana na vaření 12 % - 29,90 Kč, smetana ke šlehání 30 % - 39, 90 Kč
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×