Jdi na obsah Jdi na menu
 


SLEDUJTE pravidelný BLOK pořadů UNIVERZOOM

Ve všední dny pravidelně od 21:30 hodin!

 
Země: Planeta a její moc
 
nepojmenovany-1.jpgNaši Zemi utvářejí nepředstavitelně mocné síly. Sopky, oceány a led – to všechno hrálo a hraje význačnou úlohu v dějinném vývoji naší planety. Nový  seriál na základě nejnovějších výsledků vědeckého bádání odhaluje nejhlouběji skrytá tajemství zemského nitra. Podíváme se dovnitř žhavých vulkánů, budeme pozorovat rychlý pohyb ledovců a začneme chápat, jak se chovají ty nejdivočejší síly formující zemský povrch. Nejdramatičtější události z historie planety Země nám teď přiblíží dosud nezveřejněné družicové snímky a animace, nad kterými se nám bude tajit dech.
 
 
Poslední vyhynutí
 
Mamuti…proč vyhynuli? nepojmenovany-3.jpg
Na konci doby ledové zmizela tato mohutná zvířata z povrchu zemského. Společně s nimi tenkrát zanikly také další druhy prehistorických savců - mastodonti, obří pozemní lenochodi, šavlozubé kočky, lvi, velbloudi apod. Dokumentární snímek Poslední vyhynutí nabízí možnost být svědky nových důkladných výzkumů a vzniku nových, odvážných a kontroverzních hypotéz. Tento doslova dramatický dokument zkoumá nové důkazy o kosmické explozi.
 
 
Ve stínu dinosaurů
 
nepojmenovany-5.jpgPořad srovnává dva živočišné druhy – dinosaury a savce. Dinosauři se poprvé objevili na planetě Zemi před 220 miliony lety a dominovali životu po dalších 150 miliónu let. V rámci celé evoluce byli těmi nejspektakulárnějšími tvory vůbec. Stále jsou opředeni mnoha tajemstvími. Ve stejné době se na Zemi objevila další živočišná forma, a to sice savci. Dinosauři najednou zmizeli z povrchu zemského, zatímco savci se vyvíjeli dál, prakticky do dneška. PROČ??
Poutavý dokument Ve stínu dinosaurů vypráví příběh o úžasném evolučním boji, a to za pomoci nejnovějších paleontologických poznatků a rekonstrukcí s použitím nejnovějších technologií.
 
 
 
Nebezpečné planetky
 
Je možné vyhnout se potencionálně ničivému úderu asteroidu předpovídanému na rok 2029? Vzhledem k tomu, v jaké pozici bude Země v roce 2029, není srážka s velkým asteroidem zvaným „Aphopis“ nereálná. Vědci Arizonské Univerzity studují, jak optické přístroje a další podobné techniky, mohou odpovědět na otázku, jak asteroid odklonit od kurzu, když o něm víme již 10 let. Dokument nabízí rozhovory s předními vědci z oblasti obrany proti možným katastrofickým srážkám s asteroidy z různých částí světa. Exkluzivní dokument je díky vysílání v HD dokonalým vizuálním zážitkem.
 

nepojmenovany-6.jpg

 
PREMIÉRA
Universum: z horka do zimy
 
 
nepojmenovany-8.jpg
Tento úžasný dokument se vydává na nejchladnější a nejžhavější místa na Zemi.
 
Odhaluje jak se rostliny, zvířata i lidé přizpůsobili zdejším netradičním a drsným životním podmínkám. Na jednom konci teploty sahají až k mínus 90 a na druhém zase šplhají až na 60 stupňů Celsia.
 
Dokument přináší díky nejrůznějším technickým vymoženostem rozmanitý pohled na místa jako Libye, Antarktida, Austrálie či Sibiř, kde zároveň několik vesnic soutěží o nejchladnější místo na Zemi.
 
 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Znáte?

(ivana, 17. 3. 2013 18:04)

Čest práci. Nedávno vznikla novinka z oblasti online výdělků, jak pro ženy, tak pro pány. Já si takto přivydělávám již od ledna a penízky přibývají! Milionářka přes noc se ze mě sice nestala, ale i tak toho využívám na maximum... Čekujte www.CervenaCerna.cz

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×