Jdi na obsah Jdi na menu
 


SLAVÍTE DEN OTCŮ?

11. 6. 2011

bez-nazvujhg-1.jpgTéměř na každý den připadá nějaký svátek. Některé jsou tradiční, jiné se u nás zabydlují pomalu, i když ve světě se slaví více než 100 let. A právě takovým svátkem je Den otců, který připadá na třetí červnovou neděli, letos na 19. června.

Tradici oslavy otců založila Američanka Sonora Smart Dodd již v roce 1910. Chtěla tak ocenit úsilí, s nímž se o ni a další čtyři sourozence staral její ovdovělý tatínek. První oslava tak byla spíše soukromá a konala v den narozenin Sonořina otce, shodou okolností také 19. června 1910 ve městě Spokane ve státě Washington. Jeho popularita sice rychle rostla, ale třetí červnová neděle se stala oficiálně Dnem otců v celých USA až v roce 1966 díky prezidentovi Lyndonu Johnsonovi.
 
Dnes se Den otců slaví i v řadě jiných zemí, i když ne vždy ve stejný den. S tím, jak roste role otců v rodinném životě, roste i snaha prosadit Den otců jako oficiální svátek také v České republice. Ať už ale jste na oficiality, nebo ne, proč si třetí červnovou neděli neudělat na tatínky, dědečky, nebo dokonce pradědečky čas a poděkovat jim tak za to, jak se o nás starají.   A máme pro vás i tip na dárek. rooibos-s-jahodami-a-granatovym-jablkem---zleva.jpg
 
Tatínkové jistě ocení kvalitní čaj, nebo kávu. Pokud preferují čaj, zkuste jim nabídnout něco netradičního – čaj rooibos. Pochází z jihoafrické rostliny Aspalathus Linearis a jeho blahodárné účinky jsou známy už více než 300 let. Charakteristická je jeho tmavě oranžová barva a lehce nasládlá chuť. Obsahuje řadu minerálních látek, například měď, železo, draslík, vápník nebo hořčík a neobsahuje kofein. Poslední novinkou od Pickwicku je Rooibos s jahodami a granátovým jablkem. Tato směs rooibosu a lahodných kousků ovoce je dokonalým dárkem pro vyznavače zdravého životního stylu a netradičních chutí.
 
es-ex-ga-ga-bez.jpgJiní tatínkové si ale nedokáží představit chvíle prožité s rodinou bez šálku skvělé kávy. Jim je určeno zrnkové nebo mleté Espresso Douwe Egberts. Vynikající káva je vyrobena 100 % z vybraných zrnek odrůdy Arabica a je vhodná pro přípravu espressa. Pro překápavanou kávu se zase hodí rovněž 100% Arabica značky Excella. A pokud tatínek nedá dopustit na českého „turka“, kupte mu Grand Aromu.
 
 
Je úplně jedno, jestli je právě ten váš tatínek sportovec či klasický intelektuál. Oplatit mu vše dobré, co pro vás dělá, můžete vždy. Stačí jen vybrat dárek, který mu udělá radost. A proč k tomu nevyužít třeba právě Den otců.
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×