Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sladká papírová kytice

1.jpgPřemýšlíte o originálním dárku pro své blízké? Nebo hledáte způsob, jak smysluplně zabavit děti? Zkuste s námi uvázat jedinečnou papírovou kytku, která zachutná. Není to nic složitého. Přinášíme podrobný návod na výrobu tří různých sladkých květin.

 
Pro tento účel se skvěle hodí Margot Minies nebo ORION Minies. Oblíbené tyčinky Margot, Banány v čokoládě a Koko ve zmenšené velikosti skvěle 2.jpgposlouží jako základ pro jednotlivé papírové květiny.
 
Budete potřebovat:
Připravte si nůžky, barevné papíry, špejle, krepové papíry, izolepu, provázek, drátek, sladké čokoládky a pusťte se do díla. Náš návod berte pouze jako inspiraci. Při výrobě je nejdůležitější vaše vlastní fantazie!
 
 
3.jpgPouťová růže
Základem květiny je malý kornoutek z tvrdého papíru, který připevníme na konec špejle a zajistíme ho izolepou. Do kornoutku vložíme malou tyčinku Margot, Banány v čokoládě nebo Koko a přilepíme lepidlem.4.jpg
 
Ustřihneme pruh krepového papíru a jednu jeho stranu smotáme do úzké ruličky.
Pruh krepového papíru potom obtočíme okolo špejle s připraveným kornoutkem a vytvoříme růži podobnou té, kterou si můžete vystřelit na pouti. Krepový papír ke špejli přichytíme drátkem nebo provázkem.
 

5.jpg      6.jpg

 
Hotovou kytici pak můžeme přizdobit manžetou z krepového papíru nebo drobnými ozdůbkami, které seženeme ve výtvarných potřebách.
 
 
7.jpgZářivá gerbera
Základem květiny je stejně jako u pouťové růže papírový kornout, který přilepíme na konec špejle. Připravíme si úzké proužky barevného papíru a natočíme je. 8.jpg
 
Na vnitřní stranu kornoutku naneseme lepidlo nebo oboustrannou lepicí pásku. Postupně přilepujeme jednotlivé barevné proužky podél celého kornoutku. Nakonec dovnitř vložíme a přilepíme sladkou tyčinku Banány v čokoládě, Margot nebo Koko.
 
Hotovou kytici můžeme dozdobit umělou papírovou trávou, proužky krepového papíru a dalšími ozdobami.
 
 
9.jpgVlčí mák
Krásné kytice můžeme vyrobit také pomocí techniky twist-art. Jedná se o speciální10.jpg papírové provázky, které koupíte ve výtvarných potřebách. Provázky stačí rozmotat a následně vytvarovat do tvaru okvětních lístků.
 
11.jpgZ tvrdého papíru vytvoříme malou vaničku. Do ní vložíme čokoládovou tyčinku Koko, Margot nebo Banány v čokoládě. Vaničku z vnější strany oblepíme pruhem oboustranné lepicí pásky a na ni přichytíme připravené okvětní lísky.
 
Zespoda vaničky připevníme drátek a ten omotáme kolem špejle.

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×