Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sezona začala, dejte si čerstvé vitamíny

2. 6. 2010
ObrazekPříroda se již probudila a na zahrádkách i v obchodech se objevila první letošní, čerstvě vypěstovaná zelenina. Dopřejte si pravé vitamíny z českých a moravských polí a vyzkoušejte opravdu zdravou zeleninu IPZ (zelenina vypěstovaná v Integrovaném systému produkce zeleniny). Zeleninu IPZ, která je díky přísně sledovaným limitům a dodržování striktních podmínek pěstování zdravější než běžná zelenina, prodává řetězec Penny Market.
 
Velkou výhodou je cenová dostupnost zeleniny IPZ, která se cenou tolik neliší od zeleniny, kterou známe – zeleniny pěstované konvenčním způsobem. Zelenina IPZ je tedy dostupnější než BIO.
 
 Obrazek
Salát plný opravdu zdravých vitamínů
Připravte si svůj oblíbený salát z opravdu chutné a hlavně zdravé zeleniny, s minimem cizorodých látek či chemické ochrany. Udělejte něco pro své zdraví a v obchodech se poohlédněte po zelenině s označením IPZ. Tato pečlivě kontrolovaná zelenina si vás získá i svou chutí.
 
 
Dejte přednost domácí zelenině
Pokud máte možnost výběru, preferujte zeleninu a ovoce vypěstované u nás. Kromě toho, že podpoříme naše pěstitele, také uděláme o trošku více pro své zdraví. Zelenina či ovoce, které dozrává na naší půdě a pod naším sluníčkem tak bude zdravější a chutnější než to, které musí dozrávat ve speciálních skladech.
 
 
ObrazekKterá zelenina je IPZ?
 
Označení IPZ získá na své produkty takový pěstitel, který dodržuje, podobně jako u pěstování Bio, celou řadu stanovených předpisů a limitů. Vše je velmi důsledně kontrolováno a zaznamenáváno nezávislými kontrolními organizacemi.
I proto je zelenina IPZ označována jako „Kontrolovaná zelenina“.
 
Jelikož se jedná o domácí zeleninu, je vždy sezónní. V obchodech tak naleznete pouze ten druh zeleniny, který si můžete v daném období vypěstovat na své zahrádce.
V létě tak pod logem IPZ můžete zakoupit nejrůznější druhy salátů ((hlávkový, ledový, Little gem, Lolo biondo i rosso), mrkev, petržel s natí, lahůdkovou i klasickou cibuli, ředkvičky, kedlubnu, zelí bílé a další sezónní zeleninu.
 

Zeleninu IPZ, správně označenou a oddělenou od ostatních druhů zeleniny, zakoupíte v prodejnách Penny Marketu.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×