Jdi na obsah Jdi na menu
 


Restaurace Na golfu kombinuje tradiční recepty se světovým kuchařským uměním

14. 4. 2015

artycok.jpg

V restauraci Na golfu v Kostelci u Křížků se snoubí hned několik zajímavostí najednou. Kvalitní jídlo, tradiční české recepty připravované novozélandským šéfkuchařem a příjemná atmosféra golfového klubu, nacházejícího se v oblasti turistického regionu Ladův kraj. Gastronomický zážitek tak může být obohacen o radost z golfové hry anebo posezení na terase s výhledem do přírody.

 

Propojení tradiční české kuchyně s umem talentovaného šéfkuchaře z Nového Zélandu je v poklidné obci, ležící 24 kilometrů jihovýchodně od centra Prahy, nejspíš raritou. Jak se ale dostal Jasen Campbell, který má zkušenosti hned z několika restaurací oceněných Michelinskou hvězdou, do golfového klubu? Jaká je jeho vize pro restauraci a co se plánuje pro letošní sezónu?

 

Rozsáhlý areál, který golfisté využívají jak pro zimní tréninky na simulátorech, tak pro letní hru z trávy, se liší především tím, že se zde klade stejný důraz na kvalitu jídla i na preciznost odpalů. Restaurace nabízí variabilní prostory s vnitřním i venkovním posezením, pečlivě sestavené menu a vína, která vám nikde jinde nenabídnou. Jsou totiž exkluzivně vyráběna a dodávána malým rodinným vinařství ze Znojemska.  Restaurace však není určena pouze pro hráče golfu. „Kvalitní jídlo a profesionální služby chceme dopřát všem. Ať už se jedná o zákazníky, přicházející na oběd či pracovní schůzku, nebo páry, které u nás chtějí strávit romantický večer. Vítány jsou také rodiny s malými dětmi, pro něž máme připravený dětský koutek. Zvládáme ale i rodinné oslavy, svatby nebo firemní večírky, “ popisuje styl restaurace její manažer Martin Urbánek.

 

losos-detail_tz.jpg

 

Umění šéfkuchaře je však jednoznačně Na golfu tou největší předností.  „Prvotřídní kvalita surovin, jednoduchost přípravy a perfektní kombinace chutí je to nejpodstatnější,“ říká šéfkuchař Jasen Campbell, který má slabost mimo jiné i pro českou a francouzskou kuchyni. „Rád pracuji s masem, takže místní recepty jsou pro mě ideální. Nejraději vymýšlím vlastní variace českých klasik, jako je například steak z kvalitního argentinského hovězího se svíčkovou omáčkou,“ doplňuje Novozélanďan, jehož velkou vášní je kromě gastronomie i již zmiňovaný golf. Menu se obměňuje každé tři měsíce; hlavními prioritami jsou sezónnost a nejvyšší kvalita surovin. „Momentálně bereme například čerstvé mléko a máslo z rodinné farmy pana Mikoláše z Krhanic, ale do budoucna plánujeme širší spolupráci s místními farmáři a chovateli,“ zdůrazňuje Campbell. Pokud vezmeme v potaz i to, že veškerá vína dodává do restaurace exkluzivně vinařství Šmíd z Horních Dunajovic, je jasné, že na zážitek z návštěvy jen tak nezapomenete. Zmíněné vinařství je rodinný podnik, který po generace dědí nejen tajemství výroby vína, ale také samotná vína zrající v dubových sudech, dosahující věku několika desítek let.

 

„Toto léto se těším především na venkovní gril a kurzy grilování, během kterých budu moct představit hostům novozélandský styl přípravy masa a zeleniny. Máme k tomu ideální prostory s výhledem na místní rybník a nemůžu se dočkat, až rozžhavím gril, přivezu si čerstvé jehněčí a hovězí maso a připravím z nich šťavnaté steaky,“ dodává šéfkuchař. Na menu najdete také vegetariánské grilované pokrmy nebo mořské plody a ryby, které se budou podávat především se zeleninovými saláty.

        

Více informací a kompletní menu najdete na http://www.golfklubk.cz/restaurace.html, https://www.facebook.com/Nagolfu?fref=ts.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×