Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recepty s využitím Choceňského pomazánkového másla podle šéfkuchaře hostince U Hubálků, Pavla Hubálka

1.jpg

Vyzkoušejte spoustu chutných receptů za použití pomazánkového másla z Choceňské mlékárny.
Bramborový salát se slaninou, řapíkatým celerem a krémem z pomazánkového másla
Poznámka: Recept přináší odlehčenou a svěží variantu bramborového salátu, který se hodí výborně ke grilovaným pokrmům a rybám.
K přípravě potřebujeme: 1,5 kg nových brambor, 200g libové slaniny, 1 ks menšího řapíkatého celeru, 200g červené cibule, 1 balení Choceňského pomazánkového másla, trochu mléka, sůl a pepř
Brambory uvaříme, necháme vychladnout a rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky dle velikosti brambor. Na pánvi rozpustíme slaninu, přidáme na plátky nakrájenou červenou cibuli, na kousky nakrájený řapíkatý celer a krátce orestujeme. Pomazánkové máslo si trochu rozmícháme s mlékem na řidší konzistenci a smícháme s ostatními ingrediencemi. Nakonec ochutíme solí a pepřem. Můžeme také přidat čerstvě nasekanou petrželku nebo pažitku.
 
Česnekový dip
Poznámka: Česnekový dip se výborně hodí na grilované maso, pečené brambory nebo grilovanou zeleninu
K přípravě potřebujeme: 1 ks Choceňského pomazánkového másla, 1 lžíci majonézy, 2 nebo 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 lžíce zakysané smetany
Pomazánkové máslo lehce rozetřeme v misce, přidáme zakysanou smetanu, majonézu, prolisovaný nebo utřeny česnek a ochutíme solí a pepřem. Dip je možné doplnit bylinkami, nastrouhanou okurkou, nasekanými rajčaty, koprem a podobně.
 
Krupicový krém s vanilkou a mačkanými jahodami s cukrem
Poznámka: Lehká a svěží varianta dezertu pro letní období. Doporučuji servírovat hodně vychlazené se snítkou máty
K přípravě potřebujeme: 0,5 l mléka, 40g krupice, 1 lusk vanilky, 200g čerstvých jahod, 50g cukru moučka, 1 Choceňské pomazánkové máslo, 100ml šlehačky (33%)
Do mléka vložíme rozkrojený vanilkový lusk a vaříme, přidáme krupici a provaříme. Lusk vyjmeme a necháme kaši vychladnout. Pomazánkové máslo lehce vyšleháme a vmícháme do krupicové kaše, přidáme ušlehanou šlehačku a dle chuti přidáme cukr. Lehký krupicový krém naplníme do skleniček a zdobíme rozmačkanými jahodami s moučkovým cukrem a snítkou máty.
 
Rebarborový koláč s pomazánkovým máslem a drobenkou
Poznámka: Sezónní koláč s rebarborou je velmi svěží. Díky zapečení s pomazánkovým máslem také příjemně vláčný.
K přípravě potřebujeme: 
Těsto: 0,5 kg hladké mouky, 250g cukru krupice, 250g margarínu, 2 vejce, špetka soli a 100ml mléka
Suroviny propracujeme na hladké těsto a necháme v lednici tak 30 minut odpočinout
Náplň: 1,5 kg rebarbory, 40g solamylu, 1 pomazánkové máslo, 100g vanilkový cukr, 120ml mléka, 120 ml šlehačky, skořice
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostky a promícháme s cukrem a skořicí. Takto vložíme do pekáče, který vyložíme připraveným těstem. Ostatní suroviny smícháme do hladkého krému a nalijeme na rebarboru. Koláč pečeme při 180 °C přibližně 45 minut.
 
 
O společnosti Choceňská mlékárna
Choceňská mlékárna s.r.o. s více než osmdesátiletou tradicí výroby mléčných produktů patří k lídrům na českém trhu. Kvalitu výrobků dokazuje od poloviny roku 2003 osvědčení značkou KLASA. Profiluje se především v segmentu pomazánkových másel, smetanových pomazánek, smetanových jogurtů a tvarohů.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×