Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohodlné posezení či designový prvek? Proč ne obojí?!

Napadá vás příjemnější představa než se po náročném dni uvelebit na sedačku či schoulit se do svého oblíbeného křesla. Hodit nohy nahoru a jen tak relaxovat. Křesla, křesílka, taburety, sedací vaky i další doplňky interiéru jsou dnes již jeho nezbytnou součástí. Že není křeslo, jako křeslo se můžete přesvědčit na následujících řádcích. Polohovací, rozkládací nebo elektricky nastavitelné? Teď už budete vědět, jaké si vybrat.

Vyzkoušejte různé polohynepojmenovany-2.jpg
Hitem posledních let se staly sedací vaky. Není divu. Jsou lehké, mobilní a snadno přemístitelné. Stačí vzít do jedné ruky knihu, do druhé vak a snadno vytvoříte příjemné posezení kdekoliv ve vašem domě. Vybírat můžete z pestré palety barev a originální design vaků příjemně oživí moderní interiér. Sedací vak je naplněn polystyrenovými kuličkami, které velmi dobře drží svůj tvar. Vak je vhodný i pro alergiky. Samotný povrch je vyroben z nylonového materiálu, takže i jeho údržba je velmi jednoduchá. Svému majiteli nabízí sedací vaky nepřeberné množství způsobů sezení i ležení. Snadno se přizpůsobí momentální poloze, takže je nepojmenovany-3.jpgvhodný proti únavě svalů a páteře. A navíc na jeden vak se vás vejde i více. 
„S postupnou modernizací našich interiérů si již několik roků udržují vysokou popularitu sedací vaky. Jedná se o praktický kus nábytku, který díky nízké hmotnosti, velkému výběru materiálů, barev a provedení je možné dobře sladit s ostatním bytovým zařízením. Klasická houpací křesla jsou nahrazována pohodlnými čalouněnými televizními křesly, kde stále více osob vyhledává odpočinek. Naprostá většina modelů je polohovatelných, a to manuálně nebo elektricky. Cenově dostupnými se stávají i luxusní modely, které je možné naklopit i dopředu, čímž výrazně pomáhají starším osobám při vstávání,“ uvedl Roman Púry, ředitel Sconto Nábytek pro ČR.
 

nepojmenovany-4.jpg

Bez křesla by to nešlo
nepojmenovany-5.jpgJen těžko si představit opravdový relax u oblíbeného pořadu bez pohodlného křesla. Vybírat můžete ze široké škály materiálů, od textilie až po pravou kůži. Pokud přemýšlíte nad koupí křesla, vyplatí se jistě zvážit, zda nepořídit takové, které nabízí nejrůznější praktické funkce. Může být klasické polohovací, rozkládací, elektricky nastavitelné. Nejlepší modely umožňují vyklápění dozadu i dopředu - funkci pro snadnější zvedání z křesla – což ocení především senioři.
Televizní křesla poskytnou maximální pohodlí. Mají elektrické ovládání pro pomoc při výsuvu opěrky pro nohy a položení opěráku. Jsou velmi praktická a snadná na ovládání.
 

nepojmenovany-6.jpg  nepojmenovany-7.jpg

Doby kdy byla elektricky polohovatelná křesla drahou záležitostí, jsou již minulostí. Dnes se můžete do polohovatelného křesla pohodlně usadit za dostupnou cenu, ceny se pohybují okolo 10 000 Kč.
Zhoupněte se nepojmenovany-8.jpg
Houpací křesla má každý spojené s chvílemi té největší pohody. Pokud si ho pořídíte, snadno se stane nejoblíbenějším místem v domě. Kromě klasických modelů, takových, na kterých se houpali naše prarodiče, dnes získávají na oblibě moderní křesla, která jsou i otočná. Často mají speciální podnožky, které pohodlný posed ještě umocní. K posezení přímo vybízí i pohodlný ušák, který je vyráběn často taktéž s podnožkou – ideální pro posezení s oblíbenou knížkou. 
nepojmenovany-9.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pohodný design
Pokud chcete váš interiér ozvláštnit zajímavým kusem nábytku, vhodné křesílko může být právě tím prvkem. Vybrat si můžete z jakéhokoliv stylu – nabídka je opravdu široká.
 

nepojmenovany-10.jpg

Nohy nahoru
nepojmenovany-13.jpgTaburet je dalším praktickým doplňkem, který by vám doma neměl chybět. Je mobilní, nenáročný na prostor a ideální pro nečekanou návštěvu. Taburety nemusí být jen nábytkem v obývacím pokoji, kde vhodně doplňují sedací soupravu. Z velkého množství barev můžete vybrat i veselé taburetky do dětského pokoje, kde najdou široké využití, např. při večerním čtení pohádek. Mohou posloužit i jako další úložný prostor.
 
Přes den křeslo, v noci lůžko
Rozkládací křeslo hravě zastane hned dva kusy nábytku a ušetří místo. Nenahraditelné je zejména v malých interiérech. Ovšem pozor, takováto lůžka nejsou primárně určena na každodenní spaní. Na příležitostné přespání však rozkládací pohovka naprosto postačí. Při sledování filmu můžete z křesla během chvilky vytvořit příjemné ležení a výhody tohoto nábytku jistě oceníte i při ubytovávání návštěvy.
 

nepojmenovany-14.jpg

Pohodlné posezení je základ a není nad to, když se podaří najít opravdu pohodlné křeslo, které vám bude vyhovovat. Bez nadsázky z toho pak může být láska na celý život. Ať už zvažujete koupit křeslo rozkládací nebo klasické, sedací vak či taburet. Pravděpodobně na něm strávíte mnoho času a příjemných chvil. V tomto případě se rozhodně vyplatí výběr nepodcenit a za komfort si i připlatit.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Novinka

(Anna, 17. 3. 2013 18:45)

Ahoj, máte se? Mám pro Vás tip, je to ojedinělá metoda, jak vydělat peníze - perfektní na jarní večery! Už od začátku ledna si takto sama přivydělávám a nemám slov, jak snadné to je. Do práce chodit sice nepřestanu, nicméně když to jde, tak toho využívám na maximum. Kdyžtak mrkněte na www.CervenaCerna.cz

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×