Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní virózy: jak se jim ubránit

1.jpg

Nachlazení a virózy se obvykle začnou šířit na podzim s poklesem teplot, respektive s velkými teplotními výkyvy venku, úbytkem slunečního svitu a hlavně s nástupem inverzního počasí. Některé z nás zasáhnou klasické podzimní nemoci ihned, intenzivně a navíc opakovaně, někdo se jim dokáže úspěšně ubránit, anebo má jen velmi mírný průběh onemocnění. Jak je to možné? A jak se dopracovat k tomu, aby nás každé banální nachlazení neskolilo? Základním prvkem je mj. zdravá a vyvážená strava, přísun optimálních vitaminů a látek, které Vám pomohou zaktivovat obranyschopnost před viry a bakteriemi. Mezi významné pomocníky v boji proti nemocem patří například zdraví prospěšná houba hlíva ústřičná, léčivá rostlina echinacea a pochopitelně vitamin C.
Zásadní roli hraje samozřejmě i dostatek pohybu, spánku a odpočinku. Negativně naopak působí déletrvající stres a znečištěné životní prostředí. U stravy a výživy je každopádně pozitivní to, že ji lze relativně snadno ovlivnit.
Pozor ovšem na to, v jaké formě a kombinaci ty které látky nebo vitaminy užíváte. Velmi důležité je především to, že jsou užívány v maximálně přírodní formě, respektive prochází zpracováním, které uchová či ještě více zdůrazní jejich optimální složení.
Hlíva ústřičná pouze jako extrakt
Například právě u hlívy ústřičné je pro výsledný efekt klíčové užívat její extrakt, neboli beta-glukany, které jsou takto mnohonásobně účinnější, než pokud by byla houba konzumována v původní podobě. „Pro zpracování hlívy ústřičné používáme unikátní technologii, tzv. extrakci za studena, díky níž získáváme látky, které jsou jinak nevstřebatelné nebo by se teplem rozložily,“ konstatuje Marcela Ernstová, ředitelka společnosti Rapeto, která v České republice vyrábí například potravinové doplňky Glucamedic komplex, Pangamin Glukavin nebo Imugamin Effective, který je vhodný pro dospělé i pro děti. Všechny tyto produkty obsahují výtažky hlívy ústřičné.
 „Glukanové preparáty mají množství zdravotně prospěšných účinků na lidský organismus. Zvyšují jeho odolnost proti virovým, bakteriálním, plísňovým a parazitálním onemocněním, a to jak přímo, tak i v kombinaci s antibiotiky nebo chemoterapeutiky,“ popisuje profesor Miroslav Ferenčík z Ústavu imunologie LF UK v Bratislavě.
Tajemství echinacey
Třapatka nachová neboli echinacea se používá nejen na obranu proti virům a bakteriím, ale skvěle pomáhá také při již propuknutém onemocnění. Účinně totiž hubí viry, některé bakterie a plísně. Stejně jako u hlívy ústřičné je i u echinacey podáván extrakt, který se připravuje nejčastěji ze suchých kořenů, nati, anebo je lisována šťáva z rostliny.
Ideální je, pokud je extrakt z echinacey či z hlívy ústřičné podáván v kombinaci s vitaminem C, protože tím dochází k umocnění účinných látek, a tím pádem k lepšímu efektu na podporu imunity. Účinek vitaminu C pro prevenci virovým onemocněním byl nesčetněkrát popsán. Tento vitamin zvyšuje funkci bílých krvinek, které s viry a bakteriemi bojují. Snižuje také schopnost virů pronikat tkáněmi a zlepšuje stabilitu pojivových tkání, přes které se musí viry dostat. Také pokud už organizmus nákaze nedokáže vzdorovat, vitamin C výrazně zkracuje dobu trvání nemoci a mírní také její symptomy.
Společnost Rapeto již dlouhodobě nabízí potravinové doplňky, které kombinují tyto látky podporující obranyschopnost organizmu. Glucamedic komplex obsahuje kromě vysokého podílu beta-glukanů také vitamin C, Imugamin Effective kombinuje výtažek hlívy ústříčné a echinacey, rovněž obohacené o vitamin C a v neposlední řadě Selen. Imugamin Effective pro děti je určený holčičkám a chlapcům již od tří let a je obohacený navíc o zcela přírodní pomerančovou šťávu, takže dětem skvěle zachutná. Konečně Pangamin Glukavin nabízí kromě kombinace beta-glukanů a echinacey i významnou dávku vitaminů skupiny B, které pomáhají organizmu mj. k prevenci únavy a k regeneraci tkání.
Veškerý sortiment je k dispozici v e-shopu na www.pangamin.cz nebo ve vybraných lékárnách.

O společnosti Rapeto, s.r.o.
Na trhu s potravinovými doplňky působí úspěšně řadu let. Je výhradním výrobcem a distributorem kvalitních a zdraví prospěšných produktů, jejichž účinky oceňují zákazníci i renomovaní odborníci. Vlajkovou lodí široké škály preparátů je Pangamin. Produkt vyráběný ze sušených pivovarských kvasnic je československým patentem, vyrábí se víc než 50 let. Více informací o produktech společnosti a také e-shop na stránkách www.pangamin.cz, případně na https://www.facebook.com/pangamin.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×