Jdi na obsah Jdi na menu
 


Péče o tělo znamená starat se i o své nosní dutiny!

Žijeme v uspěchané době plné stresu, obklopeni životním prostředím, které už dávno není zcela ideální, většinou konzumujeme potraviny, nejspíše opět ve spěchu, které nejsou zrovna nejzdravější… Na náš organismus tak dennodenně útočí spousta negativních vlivů a my už jenom stěží odoláváme.

Abychom svému organismu tento nápor trochu kompenzovali, alespoň občas se snažíme dopřát si nějaký komfort či relaxaci. Svému tělu rádi dopřejeme masáž – protože z věčného sezení u počítače či pracovního stolu nás bolí záda. Pečujeme i o své nohy, tolik namáhané každodenním útlakem často v ne příliš pohodlné obuvi. Ženy chodí na manikúru a jiné zkrášlovací procedury. Stále populárnější jsou i nejrůznější kosmetické zákroky či plastické operace.
 
I přes uspěchanou a náročnou dobu se o sebe snažíme pečovat. Na jednu velmi důležitou věc však zapomínáme… A to jsou naše nosní dutiny!
 
Dutiny, sliznice dýchacích a polykacích cest, jsou jakousi bránou do našeho těla. Slouží jako filtr a jakási klimatizační jednotka našeho těla. Pokud jsou v pořádku ani nevíme, že je vlastně máme. Jakmile však vznikne nějaký problém, je to učiněná katastrofa. Zduření, zánět nebo pouze ucpaný nos, to jsou faktory, které nám dokáží velmi znepříjemnit život.
 
Naše sliznice jsou každý den zatěžovány obrovským množstvím nečistot. Například nosem, který je navíc nonstop v provozu, projde denně 10 až 15 tisíc litrů vzduchu. Výstelka nosu neboli nosní sliznice, zachytává ze vzduchu nežádoucí částice tak, aby se nedostaly do plic a do těla. Není-li sliznice nosu v dostatečné kondici a nestíhá svou roli plnit, přizve si na pomoc hlen, který se začne vytvářet v dýchacích cestách.
Pokud pomineme infekční viry, je znečištěný vzduch, který dýcháme především ve velkých městech, tím negativním spouštěčem.
 
Tak jako bereme čištění pleti či zubů za naprostou samozřejmost, měli bychom pečovat i o své nosní dutiny. Dopřát jim pravidelnou péči a komfort, aby se zbavily nežádoucích látek a usazenin z vnějšího prostředí. Díky tomu můžeme své sliznice i celý organismus lépe ochránit před nežádoucími viry a bakteriemi.
 
Své dutiny nejlépe pročistíme například v moři, kde se při potápění mořská voda dostane do našich dutin, krásně je uvolní a odstraní nežádoucí usazeninky. Ne každý má ale tu možnost se k moři dostat, a pokud ano, rozhodně tam není několikrát do měsíce. Pro pravidelnou péči o nosní dutiny a nosohltan je však správný průplach vhodným roztokem nezbytný.
 
Vincentka NASALIS je účinný koncentrát k proplachu nosních dutin a nosohltanu. Je vytvořen na bázi přírodní léčivé silně mineralizované, jodové, uhličité minerální vody Vincentka.
 
Konvička, která pomáhá
Na trhu se nyní objevila speciální plastová konévka, kterou si můžete, za pomocí přípravku NASALIS, své dutiny snadno vyčistit v klidu svého domova. Díky šikovnému tvaru velmi jednoduše propláchnete dutiny i velmi malým dětem, které trpí jejich ucpáním.
 
Jak péče o dutiny prospívá našemu organismu?
Pravidelný proplach vhodným roztokem přispívá k urychlení obnovy přirozeného prostředí sliznic a ke zlepšení obranyschopnosti. Obzvláště v období zvýšeného výskytu infekcí tak účinně chrání horní cesty dýchací. Pomáhá u lidí s vysycháním sliznic během spánku či chrápání, proti opakovanému krvácení z nosu při tvorbě krust v akutních stavech. Je ideální rekonvalescencí po nejrůznějších operacích v oblasti nosní dutiny, nosohltanu, aj.
 
Čisté dutiny snadněji vstřebávají jiné léčebné preparáty a zvyšují jejich účinnost. 
 
Proplach dutin je také vhodnou přípravou před nejrůznějšími operacemi nosních a vedlejších nosních dutin či před endoskopickým vyšetřením.
 
Doporučená cena:
VINCENTKA NASALIS startovací sada 360,- Kč
VINCENTKA NASALIS náplň 300ml 85,- Kč

nasalis_start_1.jpg           nasalis_single_1.jpg

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Paráda

(Taňa, 28. 3. 2013 12:09)

Čest práci. Mám pro Vás tip, je to novinka z oblasti online výdělků, skvělá i pro maturanty! Už od začátku ledna si takto sama přivydělávám a je to naprosto super :-) Stamiliony tím nevydělám, ale i tak, dokud můžu, tak toho využívám na maximum!! Píše o tom na www.Cervena-Cerna.cz

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×