Jdi na obsah Jdi na menu
 


Péče o ruce v zimě: jak se vyhnout suchým a popraskaným rukám?

linola_hand.jpg

O péči o kůži na rukou toho bylo napsáno mnoho. Přesto se nemálo z nás každoročně v zimě potýká se suchou a popraskanou kůží, která často zrudne, zanítí se a také vede k nepříjemným záděrám na nehtových kůžičkách. Jak těmto obtížím předcházet? Jakou zvolit péči? A jaký krém vybrat? Na českém trhu lze tuto sezónu nově zakoupit krém na ruce od značky Linola, která se specializuje na hypoalergenní kosmetiku určenou mj. pro pacienty s atopickým ekzémem. Krém Linola Hand výborně ošetří pokožku rukou dospělých, stejně jako dětí.

Linola Hand obsahuje kyselinu linolovou, která podporuje obnovu ochranné kožní bariéry. Stejně jako jiné přípravky značky Linola tak aktivně řeší příčinu suché a svědivé pokožky,kterou je právě narušená ochranná kožní bariéra. Tuto vlastnost řada jiných přípravků postrádá. Další výhodou je také rychlé vstřebávání do pokožky bez lepivého filmu na rukou. Důležitou složkou krému je též glycerin, který snižuje pnutí pokožky a vytváří první bariéru, která chrání před ztrátou vody.

 

Mazat, mazat a mazat

Do jaké míry se nám podaří dosáhnout hladké kůže na rukou je pochopitelně dáno nejen kvalitou krému, ale také samotnou péčí o jejich pokožku. Primářka Dětského kožního oddělení Fakultní nemocnice Brno Hana Bučková shrnula v této souvislosti základní pravidla, která je vhodné v zimním období dodržovat. „Ruce je nezbytné chránit rukavicemi, atopici by se ovšem měli vyhnout pleteným a syntetickým materiálům. Také není vhodné mýt ruce těsně před odchodem z domova. Pacienti s kožními problémy by si měli kůži po umytí hned zvláčnit krémem,“ uvedla Hana Bučková.

Pro pacienty se suchou a popraskanou kůží je také vhodné mazat ruce na noc, krém tak může působit dlouhodoběji. Pro noční péči jsou doporučovány krémy s vysokým obsahem lipidů, což je například Linola Fett. Na ruce poté můžeme použít bavlněné rukavice.

A jak často by si měli mazat ruce lidé se zdravou kůží? Dle Bučkové je to individuální podle toho, jaké profesi či zájmové činnosti se dotyčný věnuje, kolik času tráví venku a podobně. Ovšem vhodné je mazat ruce jednou až dvakrát denně, respektive pokaždé, „když máte pocit určité suchosti rukou.“

 

I pro malé děti bez omezení

Linola Hand je vhodná i pro děti bez věkového omezení. Ovšem zcela malé děti se obvykle se suchými ručkami nepotýkají, ten problém se vyskytuje až u předškolních, respektive školních dětí. Další výhodou krému je fakt, že neobsahuje ureu neboli močovinu, a proto nepálí ani při mazání popraskaných míst pokožky. Podle primářky Bučkové by ovšem pacienti s výrazně popraskanou kůží na rukou měli vyhledat dermatologa, který jim navrhne léčbu na míru.

 

Krém na ruce Linola Hand se stejně jako ostatní produkty řady Linola prodává výhradně v lékárnách. V prodeji je od ledna 2016! Balení obsahuje 75 ml. Doporučená cena je 178 Kč.

Více na www.linolaprodeti.cz nebo na https://www.facebook.com/linola.cz

 

O značce Linola
Značka Linola vznikla již v roce 1938, kdy byl vytvořen první krém na bázi vody (emulze vody v oleji). V současnosti existuje široká škála hypoalergenních produktů této řady, které oceňují nejen pacienti s atopickým ekzémem a jinými kožními onemocněními, ale oblíbili si ji i lidé se suchou a citlivou pokožkou. Díky svým skvělým vlastnostem ji využívá také mnoho rodičů pro péči o kůži svých malých dětí prakticky od narození. Právě oni nejčastěji ocení olejovou koupel Linola Fett Ölbad, která se stala vůbec nejprodávanějším produktem svého charakteru na českém trhu. Značka se těší i značné oblibě kožních lékařů. Všechny přípravky Linola spojuje jedinečná a během let zcela neměnná receptura s vysokým obsahem kyseliny linolové.Díky klinicky ověřené účinnosti byly některé z přípravků Linola zařazeny mezi léčivé přípravky, ostatní jsou speciální kosmetické přípravky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×