Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavte Vánoční svátky v Restaurantu Hradčany Savoy 24. – 26. prosince 2016

19. 12. 2016

savoy_pohorelec_snih.jpg

Nechce se vám na Štědrý den vařit a raději byste si maximálně užívali čas se svými blízkými? Hostíte na Štěpána širší rodinu? Nebo chcete letošní Vánoce strávit výjimečně a opravdu si v klidu vychutnat sváteční atmosféru? Pak pro vás máme tip – v restaurantu Hradčany v hotelu Savoy na pražském Pohořelci pro vás připravili speciální Vánoční menu. Pochutná si každý, vybrat si můžete z tradiční české, moderní zahraniční nebo vegetariánské varianty.

Pohodlně se usaďte pod kouzelnou prosklenou střechou a vychutnávejte atmosféru stylové secesní restaurace. Šéfkuchař Petr Patočka pro vás napekl lahodné cukroví a vy tak nemusíte mít už s ničím starosti. Večeři můžete zakončit rodinnou procházkou přes Loretu až na Hrad, odkud si můžete užít krásného výhledu na zasněženou Prahu.

Pro ty z vás, kteří si potrpíte na tradiční české pokrmy, je připravena zauzená panenská svíčková doplněná křenovou espumou a okurkovým želé podávaná s rozpečeným rohlíčkem, tradiční rybí polévka s pažitkovým závitkem a máslovými krutony a smažená kapří filátka nebo smažené kuřecí řízečky na lehkém bramborovém salátu doplněné bramborovou mřížkou. Sladká tečka na závěr je jako vystřižená z babiččiny kuchařky: pečená hruška plněná marcipánem a marinovanými sultánky na vanilkové omáčce s rumem, doplněná makovou zmrzlinou.

 

savoy-hradcany-dezert.jpg

 

Pro objevitele cizokrajných vánočních specialit šéfkuchař připravil foie gras s fíkovým želé doplněné mousse z kachních jater v čokoládovém košíčku, rybí velouté s krevetami a raviolou plněnou humřím masem, lotosovým kořenem a koriandrem a telecí rib eye steak připravený technikou sous-vide podávaný s gratinovaným bramborovým dortíkem a batátovým pyré, dochucený perníkovou omáčkou se sherry. Menu doplňuje netradiční dezert: heřmánkový krém s cukrovou krustou doplněný vanilkovou omáčkou s Grand Marnier a zmrzlinou z pražených mandlí.

 

savoy_hradcany_salat.jpg

 

Vegetariáni si mohou pochutnat na avokádovém tartaru s rajčaty, mozzarellou, smaženým zastřeným vajíčkem v těstě filo a bazalkovým crème fraîche, jemném karotkovém krému se zázvorem, zeleninovým válečkem a máslovými krutony, lilku plněném sýrem feta, sušenými rajčaty a bazalkou s gratinovanými brambory a středomořskou omáčkou s olivami a kapary.

Rezervace jsou možné na tel. +420 605 295 208 nebo na e-mailu restaurantdivision@hotelsavoyprague.com   
www.hradcanysavoyprague.com

Cena: České menu 1490, mezinárodní menu 1890, vegetariánské menu 1190, děti do pěti let zdarma.

Možnost parkování v hotelové garáži či přilehlém okolí.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×