Jdi na obsah Jdi na menu
 


ODHALTE TEMNÉ TAJEMSTVÍ, KTERÉ MĚLO ZŮSTAT POHŘBENO POD TROSKAMI LETADLA

26. 3. 2016

1.jpgKam až byste byli schopni zajít, abyste získali zpět své vnouče, přesto, že si nejste jisti jeho identitou? Michel Bussi je jedním z nejpopulárnějších francouzských autorů současnosti a jeho detektivní román Vážka se stal naprostou senzací. Bussi rozehrává ve Vážce příběh plný napětí, intrik, tajemství, ale i etických otázek…

Krátce po vydání v domovské Francii byl Bussiho román Vážka přeložen do dvaceti šesti jazyků a získal mnohá mezinárodní ocenění (např. Prix Maison de la Presse 2012, Murderer's Pen Prize 2014 nebo French Thriller Prize 2011). S thrillerem Vážka, který právě vydává nakladatelství Motto, sklízí autor nadšené ohlasy čtenářů i kritiků po celém světě. Jen ve Francii se prodalo přes půl milionu výtisků a Vážka čeká na své filmové zpracování.

Kdo je tříměsíční miminko, které jako jediné přežilo havárii letadla? Komu Vážka, jak holčičku nazvali novináři, patří? O to se přou dvě rodiny, jedna bohatá, druhá chudá. Holčička je přiřčena chudým rodičům, ale druhá rodina se s tím nechce smířit. Jejich soukromý detektiv našel klíč k záhadě až po dlouhých osmnácti letech. Záhy je však nalezen mrtvý, s prostřelenou hrudí. Je šokující rozuzlení dílem náhody nebo někdo již od počátku se všemi účastníky manipuluje?

V thrilleru Vážka vystavěl Michel Bussi důmyslný příběh, v němž čtenářům servíruje stále nové pointy. Někde vyzkouší váš úsudek, jinde zas překvapí jemným vykreslením citů a vztahů. Vážka je tajemná a na vyřešení záhady její identity si hrdinové Bussiho románu počkají dlouhých 18 let.

„Vážka není tolik o vraždě jako o tajemství. To bude vyhovovat všem, kteří chtějí při čtení řešit puzzle, zapojit mozek a vymýšlet způsoby, jak se zdánlivě nemožné situace mohou dál vyvíjet. Vážka přeskočila žánrové hranice a osloví široké publikum,“ napsal po vydání ve Velké Británii týdeník The Sunday Times.

 

Nakladatelství Motto – vydává kvalitní českou, převážně humoristickou beletrii a romány předních českých spisovatelek jako jsou Halina Pawlowská, Ivanka Devátá či Barbara Nesvadbová. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media a. s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×