Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinka od Douwe Egberts – instantní káva Prima

19. 9. 2007

Šálek horké kávy povzbudí, zahřeje, dodá energii, zlepší náladu. S voňavým nápojem relaxujeme, vychutnáváme si chvilky klidu a samoty, ale také společnost věrných přátel. Káva nám zpříjemní ranní vstávání, pomůže překonat únavu při pracovním vypětí, je hřejivou odměnou po náročném dni. „Správnou kávu“ si většinou představujeme jako silnou, s bohatou chutí a výrazným aroma. Takovou, která nakopne, povzbudí, udělá radost i potěší. Zkrátka je dobrým a spolehlivým společníkem pro každodenní život.

Právě takové vlastnosti jsou charakteristické pro novinku značky Douwe Egberts – instantní kávu Prima. Je vyrobena ze 100 % pražené kávy. Má silnou, vyváženou chuť a bohaté aroma. Je vyrobena podle léty prověřené receptury z pečlivě vybraných a pozvolna pražených kávových zrn. Při výrobě se používá metoda sušení sprejováním, které zachová typické aroma a dá vyniknout bohaté chuti čerstvě uvařené kávy.

Obrazek

Dopřejte si chvíle odpočinku a zastavení v každodenním kolotoči. S kávou Douwe Egberts Prima načerpáte nové síly, uvolníte se a pookřejete na těle i na duši.

Instantní káva Douwe Egberts Prima je k dostání v praktické skleněné dóze, která najde ve vaší kuchyni další uplatnění i po spotřebování kávy. Kávu koupíte ve všech hypermarketech za doporučenou cenu 64,90 Kč (balení 100 g) nebo 99,90 Kč (balení 200 g).

O INSTANTNÍ KÁVĚ

Zatímco historie zrnkové kávy je poměrně bohatá, instantní káva byla poprvé vyrobena zhruba před 100 lety. V dnešní době se tento typ kávy těší stále větší oblibě jak ve světě, tak i u nás.

Instantní káva se vyrábí z  pražené mleté kávy. Výroba začíná tím, že je káva uvařena a poté následuje odpaření velkého podílu vody. Výsledkem je velmi koncentrovaná káva, která se dále zpracovává na instantní buď metodou sušení rozprašováním (sprejováním) nebo sušení mražením). Obě metody mají za cíl jediné – maximální zachování aroma.

Během tzv. sušení sprejováním se kávový koncentrát společně s horkým vzduchem vhání do vysoké věže. Díky horkému vzduchu se voda vypaří a zůstane pouze sušený kávový extrakt (prášek). Tato technologie je rychlá a jednoduchá. Pozitivní je vzhled kávy i lepší rozpustnost.

Při tzv. sušení mražením se kávový koncentrát zmrazí na teploty kolem -40°C, potom se rozemele a led je následně odstraněn sublimací. Získáme tak kávu typického krystalkovitého tvaru. Tato metoda je podstatně nákladnější a náročnější, avšak odměnou je zachování tolik ceněného aroma.

O značce Douwe Egberts

Sara Lee Corporation, která vlastní značku Douwe Egberts, patří ke třem největším výrobcům kávy na světě. Na českém trhu nabízí široký sortiment instantní, zrnkové
i mleté kávy. Portfolio značky je natolik pestré, aby uspokojilo veškeré milovníky kávy. Na českém trhu společnost působí od roku 1992.
 

Více o kávě Douwe Egberts najdete na www.douwe-egberts.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Děkuji

(Lucka, 20. 9. 2007 9:29)

za velmi pěkný článek, konečně jsem se dozvěděla jak to vlastně s tou instantní kávou je, kolikrát už mě to napadlo, ale nikdy jsem po tom víc nepátrala :-)

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×