Jdi na obsah Jdi na menu
 


NEUTRAL – ŠANCE PRO CITLIVOU POKOŽKU

6. 6. 2007

ObrazekRůzné typy alergií se projevují téměř u každého třetího Čecha, což je jedno z vůbec nejvyšších čísel v Evropě. Atopickým ekzémem u nás trpí 8 % populace. (Zdroj: www.masa.cz; MÁŠA=Občanské sdružení pro ekzematiky, astmatiky a alergiky)

Každoročně rostoucí počet alergiků a speciálně dětských alergiků je způsoben především celkovým životním stylem moderní společnosti, znečištěním životního prostředí a vzrůstajícím počtem alergenů v domácnostech (prach, roztoči, čistící a kosmetické prostředky). Podle britského oborového průzkumu jsou ekzémy a citlivá pokožka třetím nejčastějším alergickým projevem.

Evropská studie dále varuje, že podle stávající situace bude mít v roce 2010 alergii až 50% celé populace Starého kontinentu. „Příčiny tohoto rychle rostoucího trendu jsou nejasné, proto je třeba v rámci současných možností alespoň eliminovat průkazně škodlivé látky z našeho prostředí. Do celé škály nápravných opatření patří i používání pracích prostředků a kosmetiky neškodných pro životní prostředí a pro lidský organismus obecně,“ říká MUDr. Radek Klubal, přední český alergolog, dermatovenerolog a imunolog, který je členem mnoha českých i světových vědeckých lékařských sdružení a asociací zabývajících se studiem alergií, jejich projevů a příčin. Zvyšující se zátěž na naše zdraví i životní prostředí si uvědomuje stále více lidí a samozřejmě také výrobců zboží jako je kosmetika, drogerie, ale i potravinářský průmysl. „Mnohaletou tradici v otázce bezpečnosti vůči přírodě a lidstvu mají zejména severské státy. Jako součást opatření pro pacienty s alergiemi a přecitlivělou pokožkou v ČR byla i proto vybrána kosmetika Neutral pocházející ze Skandinávie.“ Česká republika je šestou zemí, ve které se Neutral prodává. Až do této doby si museli alergici kosmetiku a drogerii značky Neutral soukromě dovážet ze zahraničí.

ČÍM JE NEUTRAL VÝJIMEČNÝObrazek

Značka Neutral je vedoucí značkou v sortimentu kosmetických a drogistických produktů pro alergiky, ekzematiky a lidi s extrémně citlivou pokožkou. Nabízí vůbec nejširší řadu celkem osmi produktů vysoce kvalitních antialergenních produktů rozdělených na řadu koupelovou, péči o tělo a ostatní drogistické zboží. Portfolio je uzpůsobeno každodenní činnosti člověka, složení produktů je pečlivě vybíráno tak, aby minimalizovalo risk vzniku alergických reakcí. Díky více než dvaceti letům výzkumu a neustálého vývoje citlivě reaguje na aktuální potřeby miliónů dětí i dospělých. Značka pochází ze Skandinávie, kde se poprvé na trhu objevila v  sedmdesátých létech. Díky vysoké kvalitě a široké nabídce si značka ve všech Skandinávských zemích dlouhodobě drží první místo mezi výrobci drogerie a kosmetiky pro zvláště citlivou pokožku.

PORTFOLIO

ObrazekDrogerie (149 – 299 Kč)
•Prací prášek na barevné prádlo 850 g
•Aviváž 1 litr
•Prostředek na nádobí 500 ml

Kosmetika (149 – 249 Kč)
•Tělové mléko 200 ml
•Krém na ruce 75 ml
•Tekuté mýdlo 300 ml
•Šampon normální vlasy 200 ml
•Sprchový gel 200 ml
Deodorant roll-on 50 ml
•Balzám na rty 2ks v balení

Více informací najdete na www.MujNeutral.cz, kde si mimo jiné můžete napsat o vzorky produktů.

Obrazek

NEUTRAL PRO DĚTI I DOSPĚLÉ

Značka Neutral chce pomáhat lidem i životnímu prostředí. Neutral znamená jistotu a bezpečí pro dospělé i děti s citlivou pokožkou a alergickými problémy ve všech stádiích. Všechny výrobky jsou neparfémovány, neobsahují barviva a jsou vysoce hypoalergenní. Přestože Neutral není léčivem, jemné hypoalergenní složení bezpečně minimalizuje riziko vzniku alergických projevů. Díky prokázaným hypoalergenním vlastnostem a bezkonkurenčně nejširší nabídce sortimentu ho svým pacientům doporučují dermatologové, alergologové i pediatři v celé Evropě.

ObrazekZnačku Neutral vyhledávají také maminky malých dětí nebo lidé, kteří chtějí přispět k zlepšení svého zdraví a dále nezatěžovat životní prostředí. Výrobky Neutral mají punc vysoce ekologických produktů, což je důležité pro budoucnost příštích generací, které se podle dosavadního vývoje budou s alergiemi a dalšími zdravotními komplikacemi potýkat v několikanásobné míře než my. Neutral jako jediný hypoalergenní produkt na českém trhu vždy uvádí kompletní složení výrobku na každém obalu.

Distribuce značky Neutral probíhá od poloviny květně 2007 výhradně prostřednictvím lékárenských velkoobchodů.

Slovníček pojmů:

Alergie se dělí do čtyř základních typů: alergie způsobující dýchací obtíže, alergie na léky, potraviny, hmyz a kožní alergie.

Obrazek

Alergie je zvláštní přecitlivělost organismu k některým látkám, zvýšená imunologická reaktivita vyvolaná antigeny (alergeny) z vnějšího nebo vnitřního prostředí.

Alergologie je lékařský obor zabývající se alergií.

Alergen je látka vyvolávající alergickou reakci.

Astma je záchvatovitá dušnost působená buď alergickou křečí průduškových svalů, nebo provázející některou srdeční chorobu.

Ekzém je zánětlivé onemocnění kůže na podkladě přecitlivělosti.

Zdroj:www.masa.cz (MÁŠA=Občanské sdružení pro ekzematiky, astmatiky a alergiky)

Zdroj odborných informací:

MUDr. Radek Klubal: Karlovo náměstí 7, Praha 2, 120 00; tel.: 222 16 21 71, 222 162 327; e-mail: klubal@narodni.cz Alergolog, imunolog, dermatolog, venerolog. Zabývá se diagnostikou a léčbou dětských i dospělých alergologických, imunologických, dermatologických a venereologických nemocí od r.1990.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×