Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nepodceňujte výběr konferenčního stolku váš obývací pokoj může být moderní, praktický i útulný

3. 11. 2011

Obývací pokoj je zároveň výkladní skříní našeho bytu. Právě sem si vodíme návštěvy, pořádáme večírky i rodinné akce. Stejně tak jako se snažíme naším vzhledem a nepojmenovany-1.jpgoblečením vytvořit první dojem na okolí, měl by i náš obývací pokoj zapůsobit hned napoprvé dobrým dojmem. V první řadě jde však o naše pohodlí a náš příjemný pocit. V obývacím pokoji totiž trávíme nejvíce času. Tento reprezentativní prostor každé domácnosti může vhodně doplňovat zajímavý a s interiérem sladěný konferenční stolek.

Tento typ nábytku je spojen s příjemnými chvilkami oddychu. Právě u něho popíjíme kávu s přáteli, čteme knihy a sledujeme filmy. Odkládáme zde pohoštění, šampaňské nebo zapalujeme svíčku pro pocit útulné či romantické nepojmenovany-2.jpgatmosféry. V interiéru mají konferenční stolky svou nezastupitelnou roli, slouží jako praktický i estetický prvek, vhodně doplňují ostatní vybavení obývacího pokoje. Proto bychom měli jeho výběru věnovat patřičnou pozornost. Jak ale vybrat tu správnou barvu, tvar a materiál?
 
 
 
Vyberte si vhodný tvarnepojmenovany-4.jpg
„Interiérům vládnou moderní, jednoduché linie, které potvrzují pravidlo, že v jednoduchosti se skrývá krása. U konferenčního stolku si můžeme vybrat z mnoha tvarů. Záleží samozřejmě vždy na prostoru, do kterého budete chtít stolek umístit. Stolek, který může vypadat na fotografii úžasně, nemusí být vhodný právě do vašeho domova,“
upozorňuje Roman Púry, ředitel Sconto Nábytek pro ČR. Klasikou jsou obdélníky různých velikostí, které poskytují velkou odkládací plochu. Čtvercové stolky jsou velmi elegantní, ale vše se na ně nevejde. Kulatý stolek je na prostor poměrně náročný. Pokud nedisponujete velkým obývákem a nechcete se oblých tvarů vzdát, vhodnou alternativou je oválný tvar. V dnešní době není problém vybrat i nejrůznější netradiční tvary, které přesně padnou k vaší sedací soupravě.
Elegance skla
nepojmenovany-5.jpgPokud se konečně rozhodneme, který tvar je pro náš obývací pokoj to pravé, nezbývá než vybrat vhodnou barvu a materiál. Současným trendem, který bezpochyby ozvláštní prostor, jsou konferenční stolky ze skla. Snadno je sladíte s okolím a působí velice elegantně a moderně. Hospodyňky často namítají, že je na skle vše vidět. Zvláště, když máte malé děti, jejich drobné ručičky a zbytky nejrůznějších laskomin vám je budou stále připomínat. Byla by však škoda se skla vzdávat. Stačí hadřík a čistící přípravek a stopy lehce odstraníme. Koneckonců i dřevěný stolek musíte pravidelně otírat od nečistot či prachu. Variantou jsou také matná skla, nebo praktické odkládací police z mléčného skla, na kterých stopy nejsou viditelné. Pokud máme domácnost, kde stále převažuje dřevěný nábytek a přírodní materiály, rozhodně se nemusíme do skla nutit. I dřevěné stolky mohou vypadat nevšedně a příjemně zútulní a doplnínepojmenovany-6.jpg prostor. Jestliže se nemůžeme rozhodnout, není problém vybrat si i nejrůznější kombinace dřeva, kovu a skla. Barvu konferenčního stolku bychom měli především sladit s okolním interiérem. Z dřevěných stolků jsou dlouhodobě oblíbené především stolky v barvě ořech, často v kombinaci s jinou barvou anebo se sklem. Hitem poslední doby je však především barva bílá, a to opět často v kombinaci s jinou barvou.
Nejen elegantní, ale i praktický
nepojmenovany-7.jpgStolek by rozhodně neměl být jen ozdobou mezi televizorem a sedací soupravou. I zajímavý design může být praktický. Správný konferenční stolek by měl splňovat všechny funkce, pro které jsme si ho pořídili. Měl by mít tedy dostatečnou servírovací plochu. Zejména pokud chceme u stolku častěji stolovat, neměli bychom podcenit jeho velikost a vhodný tvar. Na konferenční stolek často odkládáme telefon, notebook, brýle, dálkové ovládání a další věci. Pokud nechceme mít na stolku věčně neuspořádanou kupu, je užitečné vybrat stolek se spodním odkládacím dílem. Sem se dají rychle sklidit před příchodem návštěvy noviny, knihy a další drobnosti. Menší nezbytnosti jako jsou třeba nůžky, tužky a jiné kancelářské potřeby můžeme šikovně ukrýt do stolku se zásuvkou. Zde budeme mít vše vždy uklizené a po ruce.

Zdroj: www.sconto.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×