Jdi na obsah Jdi na menu
 


Namíchejte si legendární koktejly BACARDI!

Zpestřete si silvestrovský večírek vlastnoručně namíchanými koktejly s nezaměnitelnou chutí, kterými očarujte všechny přítomné. A co víc, zaujměte vaše hosty originální historkou o jejich vzniku! Ponořte se s námi do pozoruhodných vyprávění, která provázejí zrod světoznámých drinků Mojito, Daiquirí, Cuba Libre a Piňa Colada. Přípravu těchto koktejlů namíchaných z rumu Bacardi zvládnete podle přiložených receptů během chvilky!

Legendární BACARDI rum je díky své jemné chuti výjimečně vhodný na míchání nápojů, kterým nedominuje, ale naopak nechává vyniknout ostatní ingredience. Právě tento rum byl inspirací ke stvoření jedinečných koktejlů, jako jsou Mojito, Cuba Libre, Daiquirí či Piňa Colada a stal se oblíbeným základem pro míchané nápoje. I když se pro přípravu těchto koktejlů začaly postupem času využívat i jiné značky rumů, originální receptura je jen jedna. Nezaměnitelná chuť Bacardi zůstává bezkonkurenční.
ORIGINAL BACARDI RUM MOJITO. Slovo „mojito“ je odvozeno od afrického „mojo“, které znamená „začarovat“. I vás jistě tento svěží drink někdy očaroval. Tvůrcem prvního předchůdce mojita byl podle legendy v druhé polovině 16. století anglický korzár Richard Drake, který smíchal aguardiente (nerafinovaný předchůdce rumu), cukr, limetky a mátu. Důvodem přidání těchto ingrediencí do lihoviny bylo především ochránit posádku před nemocemi. Nápoj začal být nazýván „Draque“, podle jeho tvůrce. Na konci 19. století pak došlo k jeho úpravě a k přípravě byl použit rum Bacardi spolu se sodou, která ho ředila. Zrodilo se tak Bacardi Rum Mojito, neoficiální národní nápoj Kubánců a hlavně oblíbený nápoj nás všech.
BACARDI MOJITO1.jpg
4 cl Bacardi Superior Rumu
3-4 kousky limety
1-2 stonky máty peprné
2 lžičky hnědého třtinového cukru
soda, ledová tříšť
Jak na to?
Do vysoké sklenice vložte nakrájenou limetu a přidejte cukr, dále mátu a vše rozdrťte. Nakonec přidejte Bacardi Superior Rum, ledovou tříšť a dolijte sodou. Lehce vše promíchejte. Vložte 2 brčka a podávejte. Mojito můžete ozdobit mátou, kterou pro efekt pocukrujete moučkovým cukrem.
DAIQUIRÍ. Název tohoto drinku, mezi jehož milovníky patřili například Ernest Hemingway či John F. Kennedy, vznikl podle jména jednoho kubánského městečka. Jeho stvořitelem byl inženýr Jennings Cox, který velel výpravě mající za cíl právě městečko Daiquirí a jeho přírodní zdroje. Protože však bylo hornictví doprovázeno vysokými teplotami, přemýšlel Cox jak se zchladit. Utrhl ze stromu limetku a vymačkal její šťávu do sklenice, přidal čajovou lžičku cukru, aby zmírnil její kyselost, dávku Bacardi Superior Rumu, aby nápoji dodal říz, kapku chlazené vody a hrst rozdrceného ledu, aby ho zchladil. Vznikl tak jedinečný drink Daiquirí. Oblíbeným se rychle stal nejen na Kubě, ale i za jejími hranicemi, a to díky admirálu Luciusi W. Johnsonovi, příteli Jenningse Coxe. Z návštěvy Kuby si Johnson do Washingtonu D.C. odvezl nejen jedinečný recept, ale i dostatečné zásoby kubánského rumu Bacardi. Po představení drinku v klubu Army & Navy a chvále, kterou na drink pěl ve všech přístavech, se drink dočkal zaslouženého věhlasu.
BACARDI DAIQUIRÍ2.jpg
4 cl Bacardi Superior Rumu
2 cl limetové šťávy/fresh
1-2 cl cukrového sirupu
drcený led
Jak na to?
Naplňte šejkr ledem. Přidejte všechny ingredience. Důrazně prošejkrujte a celý obsah šejkru nalijte do vychlazené koktejlové sklenice a ozdobte plátkem limetky nebo limetkovými vlasy
BACARDI CUBA LIBRE. Tento světoznámý koktejl, který je součástí snad všech barových menu, se zrodil v době španělsko-americké války. Jednou odpoledne si skupina amerických vojáků vyšla na procházku do baru ve staré Havaně. Mladý poslíček Fausto Rodrigues posléze vyprávěl, jak do baru vstoupil kapitán a objednal si rum Bacardi a Coca-Colu s ledem a kouskem limetky. Nápoje smíchal a pil s takovou chutí, že si jeho kamarádi nechali od barmana připravit kapitánův drink i pro sebe. Bacardi rum s Coca-Colou se stal okamžitě hitem. Při další rundě jeden z vojáků navrhl připít osvobozené Kubě – „Por Cuba Libre“! Kapitán zvedl sklenku a zanotoval válečný pokřik, který provázel vojáky ve vítězné válce za nezávislost. A tak vznikl legendární koktejl zvaný Cuba Libre.
BACARDI CUBA LIBRE3.jpg
4 cl Bacardi Superior Rumu
15 cl Coca-Coly
limetka, led
Jak na to?
Naplňte vysokou sklenici ledem, na který vložíte plátek limety. Přidejte Bacardi Superior Rum, limetovou šťávu a dolijte Coca-Colou. Lehce promíchejte a můžete ozdobit ještě plátkem limety. Extra tip – můžete přidat 1 cl limetové šťávy nebo vymáčknout ½ limety pro zvýraznění chuti.
PIŇA COLADA. Vznik tohoto portorického národního nápoje, přezdívaného perla Karibiku, provází dvě legendy. První příběh začíná v roce 1954. Podle něj lahodný koktejl vymyslel Ramon Monchito Marrero, barman v hotelu Caribe Hilton v San Juanu. Marrero tvrdil, že jeho cílem bylo zachytit všechny chutě Portorika v jedné sklenici. Měsíce experimentoval s různými ingrediencemi, až dospěl ke koktejlu, který nazval Piňa Colada – v překladu „tekutý ananas“. V roce 1978 vyhlásilo Portoriko Piňa Coladu za národní nápoj. Druhý příběh je spojen se jménem Don Ramon Portas Mignat. Tento muž působil ve vyhlášeném baru Barranchina v San Juanu. Zde prý v roce 1963 vymyslel Piňa Coladu právě on. Který z koktejlových mágů koktejl skutečně připravil jako první, zůstává dodnes záhadou. Podstatné pro nás však je, že tento koktej vůbec vznikl. Díky své vyvážené chuti dané výběrem surovin a rumu Bacardi zůstává i nadále celosvětovou hvězdou mezi koktejly.
BACARDI PIŇA COLADA4.jpg
4 cl Bacardi Superior Rumu
2 cl kokosového sirupu
15cl ananasového džusu
2cl smetany
led
Jak na to?
Šejkr naplňte ledem a přidejte všechny ingredience. Důrazně prošejkrujte. Obsah šejkru nalijte přes barový strainer do sklenice s drceným ledem. Nebo celý obsah šejkru nalijte do sklenice a ozdobte. Extra tip – do mixéru nakrájejte čtvrt ananasu, přidejte Bacardi Superior Rum, kokosový sirup, 5 cl ananasového džusu, smetanu a ledovou tříšť. Promixujte a celý obsah mixéru nalijte do piňa sklenice a ozdobte.
HISTORIE SPOLEČNOSTI BACARDI
Zakladatelem společnosti Bacardi byl Don Facundo Bacardi. Z malé palírny, kterou zprovoznil v roce 1862 ve městě Santiago de Cuba, se společnost postupem času rozrostla na celosvětově uznávaný rodinný podnik a Bacardi Superior Rum se stal součástí kubánské národní pýchy. Rodinný podnik Bacardiů musel během své historie čelit mnoha dramatickým zvratům od konfiskace majetku po státním převratu, přes zemětřesení a požáry. Navzdory všem těmto komplikacím je Bacardi v rumovém segmentu stále celosvětovou jedničkou. Od svého zrodu nese ve znaku symbol netopýra, který pro místní indiány ztělesňoval držitele veškerého kulturního blahobytu a pro Španěly byl symbolem dobrého zdraví, štěstí a rodinné pohody. Inspirací pro jeho vznik byli netopýři, kteří žili pod krovem první palírny Bacardi.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Šance

(ivana, 17. 3. 2013 17:05)

Aloha. Mám pro Vás tip, je to revoluční metoda výdělku peněz, skvělé na jaro, když je hodinka, dvě času... Pro mě to je skvělá možnost výdělku a je to naprosto super.. Nad poměry si díky tomu sice nežiju, ale dokud můžu, tak toho využívám na maximum. Je to z návodu www.CervenaCerna.cz

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×